Preud'homme wordt niet geschorst, maar krijgt 5.000 euro boete

vr 21/04/2017 - 18:19 De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist om Club Brugge-trainer Michel Preud'homme dan toch niet te schorsen. Zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Charleroi levert hem een boete van 5.000 euro op, maar hij mag wel op de bank blijven zitten de volgende drie wedstrijden.

Dinsdag oordeelde de Geschillencommissie op basis van de verdediging van Preud'homme en de getuigenis van scheidsrechter Luc Wouters om de trainer van Club Brugge geen straf op te leggen. Maar het Bondsparket tekende beroep aan.

Preud'homme leidde vandaag gewoon de training bij Club Brugge en stond de pers te woord. Advocaat Walter Van Steenbrugge en raadsman Hannes D'Hoop namen de verdediging van Preud'homme deze keer voor hun rekening.

De drie leden van de Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelden na de zitting uiteindelijk dat het beroep van het Bondsparket gegrond was en spraken een geldboete van 5.000 euro uit.

Maar Preud'homme ontsnapt wel aan de schorsing van drie speeldagen die gevraagd werd. Hij mag de wedstrijden tegen Anderlecht, KV Oostende en Zulte Waregem gewoon op de bank zitten.