Preud'homme: "Eigenlijk hebben we niets meer te verliezen"

vr 21/04/2017 - 18:45 Terwijl de Geschillencommissie Hoger Beroep in Brussel vrijdag samenzat over een mogelijk schorsing voor Michel Preud'homme, gaf de Club Brugge-trainer in Brugge in alle rust een persconferentie. "We weten dat we Anderlecht niet heel de match tegen hun doel zullen plakken. Dus moet je je kansen afmaken."

Club slikte op de vorige speeldag twee vroege doelpunten in Waregem en moest daardoor uiteindelijk tevreden zijn met een punt. Dat scenario moet tegen Anderlecht vermeden worden. "Ik probeer te hameren op de noodzaak om klaar te zijn vanaf de eerste minuut."

"Geen enkele ploeg is heel de wedstrijd goed, maar we moeten streven naar meer goede momenten. We hadden op meer gehoopt, maar dat is een beetje het verhaal van het seizoen."

"Tegen Anderlecht kunnen we eigenlijk vrijuit spelen. We hebben niets meer te verliezen. We zitten in de positie van underdog. Rekenen moet niet meer, we moeten gewoon gaan."

Tegenstander Anderlecht speelde donderdagavond 120 minuten tegen Manchester United. Een wedstrijd die in de kleren kan kruipen. De vraag of hij de wedstrijd bekeken had, deed Preud'homme glimlachen.

"Nee, ik kijk nooit naar voetbal", antwoordde hij met een knipoog. "Het was een goede wedstrijd, op hoog niveau. En ik moet niet flauw doen. Zo een wedstrijd weegt door. Maar ik moet ook zeggen dat Anderlecht een mooi Europees parcours heeft afgelegd. Zoals wij twee jaar geleden."

"Toen wij werden uitgeschakeld door Dnipropetrovsk waren we teleurgesteld, maar speelden we 2-2 gelijk tegen Gent. Pas later hebben we een slag gekregen."

"Als je een topper op verplaatsing wilt winnen, moet je sowieso goed zijn. We weten dat we Anderlecht niet heel de match tegen zijn doel zal plakken. Dus moet je je kansen afmaken."