Mechele: "Ik neem Preud'homme niets kwalijk"

wo 11/01/2017 - 18:00 Brandon Mechele kwam bij Club Brugge amper aan spelen toe en koos voor een uitleenbeurt bij STVV. "Dit was nu de beste oplossing voor mij", vertelt hij vanop stage met zijn nieuwe club. "Ik moet misschien meer initiatief nemen als ik ooit onbetwiste titularis wil worden bij Club."

STVV

Brandon Mechele is een van de drie Bruggelingen die deze winter naar Sint-Truiden trok. "Ik zal moeten verhuizen", vertelt hij vanuit Spanje. "Normaal staat er een appartement klaar als ik terugkom. Elke dag pendelen, dat is gekkenwerk."

Ik had deze zomer ook al uitgekeken naar een oplossing. Club had vier goeie centrale verdedigers. En ik wist dat de trainer niet veel zou veranderen aan de kampioenenploeg. Ik raakte ook nog een paar keer geblesseerd. Het zat allemaal een beetje tegen.
Brandon Mechele

Waarom koos de verdediger voor een uitleenbeurt? "Ik had deze zomer ook al uitgekeken naar een oplossing. Club had vier goeie centrale verdedigers. En ik wist dat de trainer niet veel zou veranderen aan de kampioenenploeg. Ik stond dus al een streepje achter en dan raakte ik nog een paar keer geblesseerd. Het zat allemaal een beetje tegen."

"De trainer van STVV heeft me dan deze winter gebeld en me uitgelegd wat hij verwacht en hoe hij wil spelen. Hij gaf me meteen vertrouwen."

Hoe is Mechele eigenlijk op de bank beland? "Tot januari speelde ik redelijk veel, maar dan niets meer. Dat was de keuze van de trainer. Poulain en Denswil hebben andere kwaliteiten. Ik heb geprobeerd om daaraan te werken en om me te bewijzen op training, maar ik kon niet blijven wachten op speelkansen."

"Wat ik dan moet verbeteren om titularis te worden? Ik moet misschien meer initiatief nemen en me verbaal meer laten gelden. Daar kan ik zeker nog stappen in zetten. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat ik deze zomer terugkeer, maar we zullen zien."

"Ik neem Preud'homme niets kwalijk. Hij heeft me veel bijgeleerd en ik ben hem daar dankbaar voor. Maar op een gegeven moment moet je aan jezelf denken. Ik wil spelen dus dit was misschien wel de beste oplossing."