Officieel: Mbark Boussoufa keert terug naar AA Gent

di 02/02/2016 - 00:15 De transfer van Mbark Boussoufa (31) naar AA Gent is in de slotminuten van de transferperiode beklonken. De Marokkaan arriveerde maandagavond laat in zijn witte Bentley aan de Ghelamco Arena. Boussoufa zat al een tijdje op een dood spoor bij Lokomotiv Moskou. Hij wordt door Gent gehuurd tot het einde van het seizoen.

AA Gent

Mbark Boussoufa werd de voorbije transferperiodes meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar Anderlecht, maar uiteindelijk viert de Marokkaan zijn terugkeer op de Belgische velden dus in het shirt van AA Gent.

Boussoufa verdedigde tussen 2004 en 2006 al de kleuren van Gent. In de zomer van 2006 ruilde hij Gent voor Anderlecht. Een half jaar later kreeg hij de Gouden Schoen als beste voetballer in de Belgische competitie.

Met twee titels op zak koos Boussoufa in 2011 voor de centen van Anzji Machatsjkala. Maar de hoogconjunctuur bij die Russische club bleek een zeepbel. Toen de zeepbel na twee jaar uiteenspatte, vond Boussoufa onderdak bij Lokomotiv Moskou. Daar zat hij nu al enige tijd op een dood spoor.

Anderlecht flirtte de voorbije transferperiodes al meermaals openlijk met de Marokkaan, maar de looneisen van de aanvallende middenvelder bleken meer dan eens een struikelblok.

Nu is landskampioen AA Gent er dus wel in geslaagd om Boussoufa weer naar België te halen. De transfer hing al enkele uren in de lucht, maar de middenvelder arriveerde pas maandagavond laat in Gent. Even over middernacht maakte AA Gent bekend dat het de Marokkaan huurt tot het einde van het seizoen.