Zidane: "Brugse jeugdopleiding voorbeeld voor heel wat clubs"

vr 20/02/2015 - 14:43 De Franse ex-international Zinedine Zidane was deze week te gast bij Club Brugge voor een trainersstage voor zijn Pro Licence-diploma. De legendarische middenvelder sprak er vol lof over de Brugse jeugdopleiding en de structuur van de club.

Club Brugge

Het gezelschap, met ook Willy Sagnol en Claude Makéléle, bracht eerder ook al een bezoek aan Real Madrid, Olympique Lyon en Olympique Marseille, waarna het drie dagen de tenten opsloeg in het Jan Breydelstadion.

clubbrugge.be

De Club Brugge-kern kon net voor het afreizen naar Aalborg nog even kennismaken met de Franse ex-internationals, waarna trainer Michel Preud'homme uitleg gaf over de sportieve werking van Club Brugge.

Die keuze voor Brugge was rap gemaakt volgens Zidane, zelf twee keer aan het werk in het Jan Breydelstadion tijdens Euro 2000. "De uitstekende samenwerking tussen de Franse en Belgische voetbalbond heeft daar heel veel mee te maken."

"De Franse federatie gaf zelf de voorzet om Brugge in onze stageplanning op te nemen. De Brugse jeugdopleiding staat bekend als voorbeeld voor tal van buitenlandse clubs."

"Verder is het een club met een uitstekende visie en een zeer goede structuur, waarbij de stabiliteit en de drang om te evolueren groot is", besloot Zidane zijn lofzang voor de ClubTV-camera.

De stage werd afgesloten met een training en een persmoment. Daarin beklemtoonde Zidane nogmaals het belang van zulke trainersstages. "Het is niet omdat je een succesvolle voetballoopbaan achter de rug hebt dat het een garantie is dat je slaagt als coach. Het kan me wel helpen, maar daar houdt het op."

Videoreportage over de stage van Zidane en co.:

Bekijk hieronder nog enkele sfeerbeelden:

clubbrugge.be
clubbrugge.be
clubbrugge.be
clubbrugge.be
clubbrugge.be
clubbrugge.be