Matias Suarez verhuist naar CSKA Moskou

do 26/07/2012 - 21:37 Gouden Schoen en Profvoetballer van het Jaar Matias Suarez verlaat Anderlecht. De Argentijnse spits speelt de komende vier seizoenen voor CSKA Moskou. Daarover hebben alle partijen een akkoord.

Anderlecht

De Russische ploeg CSKA Moskou drong al een tijdje aan voor Matias Suarez en Sporza vernam bij Anderlecht dat donderdagavond alle partijen het eens raakten.

Belga

CSKA Moskou telt uiteindelijk 16 miljoen euro neer voor Suarez, waarvan elf miljoen op de rekening van Anderlecht belandt en de Argentijn tekent voor vier jaar in Moskou.

Suarez arriveerde in 2008 in Brussel, maar had bij Anderlecht een aanpassingsperiode nodig. Vorig seizoen beleefde hij zijn topperiode bij Anderlecht. Hij loodste de club naar de titel, scoorde zeven keer in de Europa League en werd gelauwerd met de Gouden Schoen en de trofee van Profvoetballer van het jaar.

Suarez levert Anderlecht 11 miljoen euro op, nu kan het de transfermarkt op gaan. Het wil een centrale verdediger. "Op verdedigend vlak zitten we nogal krap, dus daar komt in principe nog wel versterking", zegt Van Holsbeeck.

"Uiteraard moeten we een evenwichtsoefening maken tussen het sportieve en het extrasportieve. De Suarez van vorig seizoen is onvervangbaar. Maar in onze huidige kern zie ik wel enkele spelers die op de positie van 'Mati' kunnen spelen, denk maar aan een Vargas."