Ronaldo: "De Fransen lachten wel erg veel vóór de EK-finale"

di 22/11/2016 - 07:55 Cristiano Ronaldo vond dat het Franse elftal op 10 juli wel erg zelfzeker aan de aftrap stond van de EK-finale in Parijs. "Ik heb daarvan gebruikgemaakt om mijn ploegmaats te motiveren", vertelt de Portugees in een interview met het Franse magazine France Football.

Enkele dagen geleden doken er al beelden op van Cristiano Ronaldo die na afloop van de EK-finale een emotionele speech gaf in de kleedkamer. Het Franse weekblad France Football pakt nu uit met een interview met de Portugese aanvoerder.

"Ik wist dat wij een groot voordeel hadden in de finale: wij waren niet de favoriet", vertelt hij. "De Fransen dachten dat ze gemakkelijk zouden winnen. Dat gevoel kregen we in ieder geval, ze waren een beetje te ontspannen tijdens de opwarming."

"Ze lachten erg veel. Je mag natuurlijk lachen, maar ze leken enorm tevreden en straalden een bepaalde zelfzekerheid uit. Als aanvoerder heb ik daarvan gebruikgemaakt om mijn ploegmaats te motiveren."

Zelf moest Ronaldo al na 25 minuten naar de kant met een knieblessure. "Ik was aan het huilen, want ik dacht dat het veel erger zou zijn. De dokter heeft me snel gerustgesteld, maar ik bleef huilen."

Ronaldo vertelt in het interview ook nog hoe hij na het EK Antoine Griezmann tegen het lijf liep tijdens zijn vakantie in Miami. "Ik kwam hem tegen in een restaurant, waar hij aan het dineren was met zijn verloofde. Hij kwam naar mijn tafel toe en zei met een veelbetekenende glimlach: "Cristiano, ik haat jou!".