Saintfiet stapt na amper een maand al op bij Trinidad & Tobago

wo 11/01/2017 - 15:26 Onze landgenoot Tom Saintfiet heeft ontslag genomen als bondscoach van Trinidad & Tobago. Hij was er amper een maand aan de slag, maar verloor drie van zijn vier matchen. "Ik heb nooit de steun gekregen die ik nodig had."

Het avontuur in Trinidad & Tobago was voor onze landgenoot al zijn achtste job als bondscoach. Eerder trainde hij ook al de nationale teams van Namibië (2008-2010), Zimbabwe (2010), Ethiopië (2011), Jemen (2012-2013), Malawi (2013), Togo (2015-2016) en Bangladesh (2016).

Hij werd pas begin december vorig jaar voorgesteld in de Caraïben en was de eerste Belgische coach in de CONCACAF-regio. Maar nu stapt hij dus zelf al op.

Saintfiet verloor drie van zijn eerste vier wedstrijden: een oefenmatch tegen Nicaragua en twee kwalificatiewedstrijden voor de Gold Cup. Trinidad & Tobago ging vorige week met 1-2 onderuit tegen Suriname en met 4-3 tegen Haïti. Het grijpt daardoor naast een ticket voor de Gold Cup, iets waar Saintfiet bij zijn aanstelling nochtans een doel van gemaakt had.

"Had deze beslissing misschien al na dag een moeten nemen"

Tom Saintfiet gaf op Twitter, via de belangenvereniging van professionele Belgische voetbalcoaches, uitleg bij zijn ontslag. "Al meteen na mijn aanstelling voelde ik niet het noodzakelijke vertrouwen bij de bond en de voorzitter. Ik heb nooit de kans gekregen om met de spelers en de staf te werken die ik gevraagd had."

"Misschien had ik deze beslissing dan ook al na dag een moeten nemen. Zeker nadat de voorzitter van de voetbalbond van Trinidad & Tobago mijn aanstelling meteen publiekelijk in twijfel trok. Toch heb ik hem het voordeel van de twijfel gegeven."

"Maar in deze omgeving kan ik niet succesvol zijn. Het was een eer om te mogen werken voor dit land en ik wens de hele voetbalfamilie in Trinidad & Tobago het allerbeste."

Een woordje uitleg van Saintfiet: