Stan Smith - ja, die van de schoenen - gaat op zijn knie voor Kim Clijsters

vr 08/09/2017 - 07:00 Als kersvers lid van de Tennis Hall Of Fame heeft Kim Clijsters een ring in ontvangst mogen nemen op de US Open. Ze kreeg die van Stan Smith. De 70-jarige oud-tennisser ging zelfs op zijn knie voor Clijsters.

Aanzoek van Stan Smith

Eind juli kreeg Kim Clijsters (34) een plaats in de International Tennis Hall of Fame. Anderhalve maand later mocht ze haar ring ophalen in New York.

Clijsters kreeg het juweel op de terreinen van de US Open, het grandslamtoernooi dat ze drie keer won in haar carrière (in 2005, 2009 en 2010). 

Stan Smith mocht de ring uitreiken. De 70-jarige Amerikaan, winnaar van de US Open in 1971 en Wimbledon in 1972, pakte uit met een move. Smith ging op zijn knie en deed Clijsters een aanzoek. Zou hij geweten hebben dat ze al jaren gelukkig getrouwd is met Brian Lynch?

Populaire sneakers

U kent Stan Smith misschien niet van zijn tenniscarrière, maar waarschijnlijk wel van zijn schoenen. Begin jaren 70 verbond de Amerikaan zijn naam aan een tennisschoen van het sportmerk Adidas. Anno 2017 is de Stan Smith een populaire en modieuze sneaker, die gedragen wordt door jong en oud.