Petra Kvitova wil terugkeer maken op Roland Garros

di 18/04/2017 - 11:25 Petra Kvitova heeft haar naam op de inschrijvingslijst van Roland Garros gezet. Het zou het eerste toernooi zijn sinds een inbreker haar in december 2016 verwondde aan haar linkerhand. De Tsjechische is wel nog niet zeker of ze fit genoeg zal zijn om aan het toernooi te beginnen.

Kvitova werd in december vorig jaar vier uur lang geopereerd aan haar linkerhand nadat een inbreker haar had verwond. Er stond haar een lang herstel voor de boeg. De tweevoudige winnares van Wimbledon plaatste nu op Instagram een update over haar revalidatie.

"Mijn herstel gaat goed vooruit. Nu de inschrijvingsdeadline daar bijna is, wil ik mezelf de kans geven om deel te nemen aan een van mijn favoriete toernooien", klinkt het. 

"Dat betekent jammer genoeg niet noodzakelijk dat ik fit zal zijn om in Parijs te spelen. Maar ik zet alles op alles en blijf positief denken. De weg is nog lang, maar ik wilde dit met jullie delen. Bedankt voor jullie steun en ik hoop jullie snel te zien", besluit de Tsjechische.