Miss Fed Cup Elise Mertens: "We horen thuis in de top 8"

zo 23/04/2017 - 20:52 Na 5 jaar afwezigheid schaart België zich weer onder de beste 8 in de Fed Cup. Met dank aan een ijzersterk weekend van Elise Mertens. Kapitein Dominique Monami doopt de 21-jarige tennisspeelster om tot "Miss Fed Cup".

Mertens: "Geweldig om Rusland te kloppen"

Zonder topspeelsters Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zou België geen schijn van kans hebben tegen de Russische vrouwen. Toch speelden ze het klaar. Elise Mertens won het voorbije weekend twee enkelwedstrijden én de dubbelmatch.

An-Sophie Mestach (dubbelpartner): "Chapeau! Elise heeft ongelooflijk goed gespeeld."

Elise Mertens: "Ik heb nog een dutje gedaan voor de beslissende dubbelmatch. Het team pept me op."

Mestach: "We zijn kalm gebleven. We zijn ons ding blijven doen. Dat werkte."

Mertens: "Het is geweldig om met 3-2 te winnen van Rusland. Dat hadden we nooit verwacht. Elke wedstrijd moet gespeeld worden."

Mestach: "We vormen een hecht team. Iedereen komt goed overeen. De bankzitters staan achter je. Dat geeft extra energie."

Mertens: "Als we van Rusland winnen, denk ik wel dat we thuishoren in de top 8."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Kapitein: "Miss Fed Cup"

Fed Cup-kapitein Dominique Monami is apetrots op haar speelsters. Met Elise Mertens heeft ze een nieuwe "leading lady".

"Ongetwijfeld. Ze speelt heel graag voor haar land", reageert Monami opgetogen. "Ze speelt zonder scrupules. Na Mister Davis Cup Steve Darcis hebben we nu ook een Miss Fed Cup. Echt top."

Na de overwinning in Roemenië stuntte Monami ook in Rusland. "Dit is een droom. We werken hard aan de teamspirit. Ik vind het belangrijk dat de meisjes zich goed voelen en goed kunnen trainen. Dat werkt."

"Ik ben bijzonder tevreden. We horen nu bij de beste 8 van de wereld. Daar ben ik ontzettend trots op. En met onze mentaliteit is er nog wat mogelijk."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Tweet: Kim Clijsters feliciteert haar opvolgsters