Wickmayer en Flipkens maken weer deel uit van Fed Cup-ploeg

wo 06/04/2016 - 14:59 Kapitein Ann Devries heeft haar selectie bekendgemaakt voor het Fed Cup-duel tegen Servië in de play-offs van Wereldgroep II. Wickmayer en Flipkens zijn er opnieuw bij, Van Uytvanck is geblesseerd.

Het Belgische Fed Cup-team plaatste zich in februari in Israël van een ticket voor de play-offs van Wereldgroep II. België trad er aan met Alison Van Uytvanck, Ysaline Bonaventure, An-Sophie Mestach en debutante Marie Benoit. Die ploeg wordt voor het duel tegen Servië volledig omgegooid.

Van Uytvanck, die nog revalideert na een enkeloperatie, is er sowieso niet bij. Wickmayer en Flipkens tekenen wel weer present. Wickmayer (schouderblessure) en Flipkens (geen zin) haakten af voor de vorige duels, maar zijn nu wel bereid om te spelen. Marie Benoit valt daardoor uit de ploeg.

"Dit is onze kans om opnieuw naar Wereldgroep II door te stoten en die kans willen we niet laten liggen", zegt Devries. "We moeten het stellen zonder Alison Van Uytvanck, maar met Yanina en Kirsten hebben we twee speelsters met heel wat ervaring op het hoogste niveau. Met Ysaline en An-Sophie beschikken we bovendien over twee sterke jonge speelsters."

De partij tegen Servië wordt op 16 en 17 april in de Aleksandar Nikolic Arena in Belgrado gespeeld op gravel.

Selectie Servië:

  • Aleksandra Krunic (WTA 124)
  • Ivana Jorovic (WTA 149)
  • Jovana Jaksic (WTA 185)
  • Nina Stojanovic (WTA 369)
  •  

Ana Ivanovic (WTA-19) en Jelena Jankovic (WTA 23) zijn er niet bij.