Flipkens over Fed Cup: "Geen zin om naar Israël te reizen"

do 21/01/2016 - 07:40 Op de Australian Open heeft Kirsten Flipkens meer toelichting gegeven bij haar keuze om begin februari niet deel te nemen aan de Fed Cup. Flipkens heeft geen zin in de trip naar Israël.

De Belgische Fed Cup-ploeg moet begin februari aan de bak in Israël in groep I van de Euro-Afrikaanse zone. In Eilat zal België het opnemen tegen Hongarije, Bulgarije en Letland. Kirsten Flipkens kondigde eerder al aan dat ze past, op de Australian Open lichtte ze haar keuze toe.

"Ik had vorig jaar al gezegd dat ik ofwel toen ofwel dit jaar zou spelen. Ik heb toen voor Boedapest gekozen, dus eigenlijk was mijn keuze op dat moment al gemaakt", vertelt Flipkens aan Sporza.

"Ik zie het eerlijk gezegd niet zitten om af te reizen naar Israël. Het format is heel zwaar, maar dat is niet de reden. Alleen al het gedacht om naar Israël te reizen: ik zou daar niet voor 100 procent met een goed gevoel zitten."

"Als je geen goed gevoel hebt, kun je dat ook niet bijbrengen aan de ploeg en kun je geen 100 procent geven. Dan geef je beter de kans aan andere speelsters die wel willen gaan en hun best willen doen. Ik ben nu 30 en ik moet af en toe ook eens aan mezelf denken en aan mijn eigen programma."

"Afgezien van blessures is het de eerste keer dat ik pas voor de Fed Cup sinds 2003. Ik heb er altijd gestaan voor mijn land. Nu is het aan de andere meisjes om hun uiterste best te doen. Hopelijk kunnen zij België weer omhoog loodsen."