David Goffin: "Ik heb bijna geen pijn meer"

do 14/09/2017 - 16:14 Eén dag voor de tennisinterland tegen Australië heeft David Goffin goed nieuws. De beste Belgische speler ondervindt nauwelijks nog last van zijn knieblessure. "Ik ben 100 procent beschikbaar voor dit weekend", laat hij weten. Kapitein Johan Van Herck is opgelucht.

"Knie goed genezen"

Morgen begint de Belgische tennisploeg aan de halve finales van de Daviscup. David Goffin is net op tijd verlost van een knieblessure.

"Ik ben 100 procent beschikbaar voor dit weekend", vertelt de nummer 12 van de wereld. "Dankzij het werk van de medische ploeg is mijn knie goed genezen. Ik heb bijna geen pijn meer."

Goffin staat vrijdag in het eerste enkelspel tegenover John Millman, nummer 185 op de ranking. "Ik heb hem al meerdere keren zien spelen. Hij heeft een heel fysiek en stevig spel. Het is aan mij om zijn ritme te ontregelen, maar het allerbelangrijkste is dat ik mij concentreer op mijn kwaliteiten."

Kapitein: "Grote opluchting"

Johan Van Herck is opgelucht. "De voorbije dagen zijn erg moeilijk geweest", legt de Belgische kapitein uit aan Sporza. "David (Goffin, red.) begon te twijfelen. We kregen maar geen vat op zijn blessure. De medische staf werkte enorm hard, maar we maakten weinig progressie."

"Woensdag en vanochtend hebben we eindelijk goed kunnen trainen. David ondervond veel minder pijn. Dat was een grote opluchting en een boost voor het hele team."

Is Goffin 100 procent? "Hij komt dicht in de buurt. We hebben een manier gevonden om die linkerknie onder controle te houden. Morgen zal hij 100 procent zijn", gelooft Van Herck.

"We staan waar we moeten staan om samen te vechten voor een plaats in de finale. We zijn 100 procent klaar voor een overwinning."

België - Australië live op Sporza

U hoeft geen slag te missen van het Daviscup-duel tussen België en Australië. Sporza zendt alle wedstrijden uit op Eén of Canvas en met livestream op www.sporza.be.

België - Australië 3-2

David Goffin John Millman 6-7, 6-4, 6-3, 7-5
Steve Darcis Nick Kyrgios 3-6, 6-3, 7-6, 1-6, 2-6
Ruben Bemelmans / Arthur De Greef John Peers / Jordan Thompson 3-6, 4-6, 0-6
David Goffin Nick Kyrgios  6-7, 6-4, 6-4, 6-4
Steve Darcis Jordan Thompson 6-4, 7-5, 6-2