Goffin: "Heb nog twee dagen om 100 procent fit te raken"

di 12/09/2017 - 17:11 België begint niet zonder zorgen aan de halve finale van de Daviscup tegen Australië. Toch blijven David Goffin en kapitein Johan Van Herck positief. "Deze ploeg heeft al veel ervaring in de Daviscup. De spelers laten zich niet snel uit hun lood slaan."

Goffin: "Ik hoop volledig pijnvrij te kunnen spelen"

David Goffin (ATP-12) is het speerpunt van de Belgische selectie, maar hij sukkelt nog met een blessure aan zijn linkerknie. "Ik hoop de confrontatie met Australië volledig pijnvrij aan te vatten", was hij eerlijk.

"Ik heb maandag een eerste keer getraind sinds mijn terugkeer van de US Open. Ik voel beetje bij beetje wel beterschap. Ik sta voortdurend in contact met de medische staf. Die doet alles om me klaar te stomen voor het duel. Momenteel hindert de pijn me nog tijdens het tennissen, maar ik heb nog twee dagen om honderd procent fit te geraken."

Bij Australië rekent kapitein Lleyton Hewitt vooral op Nick Kyrgios (ATP-20). De Australiër was al een paar keer te sterk voor Goffin. "Hij is een erg moeilijke tegenstander. Hij zal erg gemotiveerd op het gravel verschijnen en speelt een heel onvoorspelbare vorm van tennis. Het zal er voor mij op aankomen om geconcentreerd te spelen en zijn minderde momenten uit te buiten."

Van Herck: "Spelers laten zich niet snel uit hun lood slaan"

Door de blessure van Goffin en de opgave van Joris De Loore (ATP-220) beleefde Daviscup-kapitein Johan Van Herck niet de ideale voorbereiding. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er meteen zullen staan", vertelde hij voor de confrontatie met Australië.

"Mijn spelers hebben al erg veel ervaring in de Daviscup en laten zich dus niet snel uit hun lood slaan. Of we door het afhaken van De Loore verzwakt voor de dag zullen komen? Helemaal niet. We hebben nog altijd veel kwaliteit in onze ploeg."

Van Herck selecteerde Arthur De Greef (ATP-147) als vervanger. "De keuze voor De Greef was voor mij heel logisch. Hij beschikt op gravel over de nodige capaciteiten. Of De Greef de plaats van De Loore in het dubbelspel inneemt, zal later wel blijken. Ik ben er alleszins van overtuigd dat hij er dit weekend zal staan."