Daviscup-kapitein Van Herck: "Overtuigd dat Goffin fit zal zijn"

di 05/09/2017 - 17:52 De Belgische Daviscup-ploeg neemt het volgende week op tegen Australië, mét David Goffin. "We zijn klaar om Australië weerwerk te bieden", zegt kapitein Johan Van Herck. "Het wordt een moeilijke opdracht, maar we hebben er alle vertrouwen in."

"Overtuigd dat Goffin in topvorm zal zijn"

De Belgische tennismannen kijken over anderhalve week hun Australische collega's in de ogen in de halve finales van de Daviscup. David Goffin is een vraagteken na zijn nederlaag in de US Open, maar kapitein Johan Van Herck maakt zich geen zorgen. "Ik heb hem gesproken. Hij komt woensdagochtend aan in België. Er zullen wat onderzoeken gebeuren en hij zal de medische staf van het team ontmoeten."

"Van daaruit zullen we een plan opstellen om hem zo fit mogelijk aan die eerste wedstrijd volgende week vrijdag te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat David Goffin aan 100 procent aan die ontmoeting zal beginnen."

Is er een kans dat Goffin toch niet topfit raakt? "Op dit moment niet. Anders zou ik hem niet geselecteerd hebben. Ik ben ervan overtuigd dat hij in topvorm aan die ontmoeting kan beginnen. Ik denk dat het voor hem ook heel leuk zou zijn om zijn niveau van begin dit jaar terug te vinden. Dat verdient hij wel."

"Darcis wordt een andere speler als hij dat rode T-shirt aantrekt"

Het andere speerpunt van de ploeg wordt Steve Darcis. "Hij heeft een moeilijke eerste ronde gehad op de US Open maar heeft daar hard gewerkt en is ook op gravel gaan trainen", zegt Van Herck.

"We kennen Steve: eens hij dat rode T-shirt aantrekt, wordt hij een andere speler. Dan speelt hij plots een aantal niveaus hoger. Daar hoopt hij op, daar hopen wij en het Belgische publiek op. Met hem kun je naar de oorlog trekken en dat gaan we volgende week doen."

"Hij heeft niet het gemakkelijkste jaar achter de rug, met de operatie van zijn eerste dochtertje, de geboorte van zijn 2e dochtertje. Maar we kennen Steve als iemand die doorzet en al van veel verder is teruggekomen dan dit. Ik denk dat ook hij 100 procent klaar zal zijn."

"Australië is een Daviscup-land, maar wij ook"

Hoe leeft Johan Van Herck toe naar de halve finale tegen Australië? "Het wordt een moeilijke opdracht", zegt hij. "Maar we hebben er alle vertrouwen in en we gaan met 1 ambitie: winnen."

"Onze tegenstander zal er staan, maar wij ook. We hebben hetzelfde doel en dat is de Daviscup winnen. Zij zijn een Daviscup-land en ik denk dat wij dat intussen ook zijn. Ze zullen met het mes tussen de tanden spelen en wij zijn er klaar voor om weerwerk te bieden."

"Dat we thuis spelen, is een enorm voordeel. We kunnen op gravel spelen en een vol huis kan ons doen zweven en naar een hoger niveau tillen", besluit hij.