Joris De Loore mag zijn borst natmaken voor Australië

di 05/09/2017 - 13:41 Daviscup-kapitein Johan Van Herck heeft zijn team bekendgemaakt voor de halve finales. Naast David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans heeft hij ook Joris De Loore opgeroepen voor de match in Brussel tegen Australië (15-17 september).

"Voluit voor de overwinning"

Over anderhalve week krijgen de Belgische tennismannen Australië over de vloer in de halve finales van de Daviscup. Kapitein Johan Van Herck rekent op David Goffin (ATP-14), Steve Darcis (ATP-66), Ruben Bemelmans (ATP-96) en Joris De Loore (ATP-198) om zijn team naar de finale te loodsen.

"Het wordt een wedstrijd tussen twee echte Daviscuplanden", blikt Van Herck vooruit. "Zowel voor België als voor Australië wordt het een uitgelezen kans om zich nog eens voor de finale te plaatsen."

"We zijn als team ambitieus en gaan voluit voor de overwinning. Met David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Joris De Loore kan ik rekenen op een sterk team dat bovenstaand doel kan waarmaken."

20.000 fans in Brussel

U bent volgende week op de afspraak in Brussel. "Bijna 20.000 Belgische supporters hebben hun zitje al gereserveerd", reageert Johan Van Herck opgetogen. "Met uitzondering van de finale twee jaar geleden was de steun van de Belgische fans nooit eerder zo groot."

"Het toont aan dat ook het brede publiek beseft dat we iets uitzonderlijks aan het presteren zijn. Die steun motiveert ons nog meer om te geloven in een finale, wie weet zelfs van de titel."