Goffin en Mertens kennen tegenstand in eerste ronde: Bachinger en Kuzmova

zo 14/01/2018 - 09:34 Nu de kwalificaties zijn afgelopen is de hoofdtabel van de Australian Open compleet. Beste Belg David Goffin (ATP-7) treft in de eerste ronde de 30-jarige Duitser Matthias Bachinger (ATP-184), beste Belgische Elise Mertens (WTA-37) doet het tegen de 19-jarige Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-125). Ruben Bemelmans (ATP-119) moet als qualifier tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP-18).

Met vijf zijn ze, de Belgen op de hoofdtabel in Melbourne. Donderdag bij de loting kenden Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck al hun opponente.

Flipkens (WTA-48) pakt de Amerikaanse Alison Riske (WTA-89) aan, Van Uytvanck (WTA-78) bekampt de Kroatische Petra Martic (WTA-81).

Goffin: "Altijd gevaarlijk tegen qualifier"

Bachinger en Goffin ontmoetten elkaar nog nooit. "Tegen een qualifier spelen is altijd gevaarlijk", weet Goffin. "Je weet nooit hoe hij tegenover jou zal staan. Hij kan vertrouwen hebben, maar hij kan ook vermoeid zijn. Vooral omdat de kwalificaties door de regen tot zondag duurden. Dat kan veel energie kosten."

Bij winst treft Goffin in principe de Fransman Julien Benneteau (ATP-58), daarna wachten in theorie de Italiaan Fabio Fognini (ATP-27), de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-12) en titelhouder Roger Federer (ATP-2) in de kwartfinale.

"Er zijn geen makkelijke lotingen meer", zegt Goffin. "Er lopen zo veel goeie spelers rond. Een kwartfinale tegen Federer zou formidabel zijn, maar dat is nog ver weg. Ik bekijk het match per match. Het hangt van veel dingen af. Vorig jaar moest ik hier in de 1e ronde tegen Opelka, een qualifier, 5 sets knokken bij 35 graden. We zien wel." Normaal opent Goffin zijn toernooi dinsdag.

Pouille klopte Bemelmans op US Open, primeur voor Mertens

Bemelmans kent Pouille, het 18e reekshoofd al een beetje. Het wordt hun vierde duel en een heruitgave van de eerste ronde van de US Open 2017. Pouille won toen in 3 sets. In de kwalificaties in Dubai 2016 was Pouille ook te sterk, in de kwalificaties voor Melbourne in 2013 won de Belg dan weer.

Elise Mertens en Kuzmova treffen elkaar dan weer voor het eerst. Kuzmova is 19 jaar, Mertens 22. Die laatste heeft veel vertrouwen na haar toernooizege in Hobart.