Goffin: "Wil zo lang mogelijk meegaan in Melbourne"

za 13/01/2018 - 09:38 David Goffin begint zelfverzekerd aan de Australian Open. Fysiek en mentaal zit alles snor bij de nummer 7 van de wereld, zo vertelde hij tijdens de traditionele Media Day in Melbourne.

"Ik voel me vol vertrouwen. Ik stond nooit beter op de ranking en heb drie wedstrijden gewonnen in de Hopman Cup. Deze week heb ik goed kunnen trainen met Federer, Dimitrov en Zverev", zegt Goffin.

Door de finale van de Davisbeker had ik een korte voorbereiding, maar alles is goed verlopen. Het belangrijkste is dat ik me fysiek in orde voel. Met mijn knie gaat alles goed.
David Goffin

"Door de finale van de Davisbeker had ik een korte voorbereiding, maar alles is goed verlopen. Het belangrijkste is dat ik me fysiek in orde voel. Met mijn knie gaat het goed. Ik zal klaar zijn voor dinsdag."

Goffin, die opent tegen een qualifier, wordt door veel waarnemers beschouwd als een belangrijke speler om te volgen. Sommigen zien in hem zelfs een potentiële kandidaat voor de eindoverwinning.

"Misschien, dat hangt ervan af met hoeveel kandidaten je rekening houdt", zegt Goffin. "Als dat er 20 zijn, is het duidelijk dat ik daarbij hoor. Maar sommige kanshebbers hebben zoveel meer gewonnen dan ik, zoals Federer en Nadal. "

"Anderen keren dan weer terug, zoals Djokovic en Wawrinka. Ik ben hier nooit verder geraakt dan de kwartfinales. Ik zal proberen zo lang mogelijk mee te gaan en hoop mijn beste tennis te spelen."

Nadal: "Goffin is een van de meest complete spelers"

Rafael Nadal houdt alvast rekening met onze landgenoot, zo zei de Spanjaard vandaag. "Goffin heeft zijn kansen hier. Waarom niet?", stelde de nummer 1 van de wereld. "Hij is een van de beste spelers ter wereld. Als hij fysiek in orde is, is hij een van de meest complete spelers. Hij kan meestrijden voor de titel. Hij heeft zoveel talent en bovendien heeft hij inmiddels veel ervaring opgedaan in grote matchen."

Nadal speelde geen officiële match meer sinds zijn nederlaag tegen Goffin op de Masters in Londen in november. "Het is de eerste keer dat ik hier kom zonder officiële wedstrijd in de benen. Vorig seizoen heeft lang geduurd maar ik voel mij weer fris, zowel fysiek als mentaal. Ik ben heel gemotiveerd." Nadal opent zijn toernooi tegen de Dominikaan Victor Estrella Burgos.