Goffin mag uitkijken naar kwartfinale tegen Federer

do 11/01/2018 - 09:57 In Melbourne is geloot voor de eerste ronde van de Australian Open. David Goffin kent zijn eerste tegenstander nog niet. Hij opent het grandslamtoernooi met een match tegen een kwalificatiespeler. Ook Elise Mertens begint down-under tegen een qualifier.

Goffin begint tegen qualifier

De loting voor de hoofdtabel van de Australian Open heeft duidelijk gemaakt dat David Goffin (ATP-7) het in zijn eerste ronde zal opnemen tegen een kwalificatiespeler.

Als de Sportman van het Jaar die wedstrijd wint, moet hij het tegen de Fransman Benneteau (ATP-58) of de Japanner Taro (ATP-98) opnemen. In de derde ronde wacht waarschijnlijk de Italiaan Fognini (ATP-27). In de achtste finales speelt Goffin normaal gezien tegen de Tsjech Berdych (ATP-20) of de Argentijn Del Potro (ATP-12).

De klapper volgt hoogstwaarschijnlijk in de kwartfinales. Dan zou Goffin titelhouder Roger Federer (ATP-2) kunnen treffen. De Zwitser ontmoet in de eerste ronde de Sloveen Bedene (ATP-51), terwijl nummer 1 van de wereld Rafael Nadal met de Dominicaan Estrella Burgos (ATP-81) de degens kruist.

Goffin is de enige Belg die rechtstreeks op de hoofdtabel staat. Steve Darcis (ATP-82) zei af met een blessure. Ruben Bemelmans (ATP-119) speelt kwalificaties.

Ook Mertens tegen qualifier

Ook Elise Mertens (WTA-36) moet nog even wachten op de naam van haar tegenstandster. De nummer 1 van het Belgische vrouwentennis begint tegen een kwalificatiespeelster. Bij winst in haar eerste ronde lijkt voor Mertens een partij te wachten met de Australische tennisster Gavrilova (WTA-25).

Kirsten Flipkens (WTA-48) krijgt de Amerikaanse speelster Riske (WTA-89) voor de voeten, terwijl Alison Van Uytvanck (WTA-78) het opneemt tegen Martic (WTA-81) uit Kroatië.

Yanina Wickmayer (WTA-117) en Ysaline Bonaventure (WTA-164) proberen zich via de kwalificaties nog op de hoofdtabel te werken. Ze wonnen beiden hun eerste kwalificatieronde.

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar gaat zondagnacht van start.