Wickmayer: "Ik heb weinig te verliezen in 2018"

do 11/01/2018 - 08:00 Voor het eerst in acht jaar moet Yanina Wickmayer kwalificaties spelen op een grandslamtoernooi. "2018 moet voor mij een seizoen zonder druk worden", vertelt de 28-jarige tennisspeelster vanuit Australië.

"Matchen zijn matchen"

Na een heel moeilijk jaar is Yanina Wickmayer afgezakt naar plaats 117 op de wereldranglijst. "Ik heb weinig te verliezen dit jaar", zegt ze in De ochtend op Radio 1. "2018 moet voor mij een seizoen zonder druk worden."

Een grote aanpassing is het niet. Matchen zijn matchen. Ik ben blij dat ik op het terrein sta. Veel verandert het niet voor mij.
Yanina Wickmayer over het kwalificatietoernooi

"Veel punten hoef ik niet te verdedigen dit jaar. Ik heb hard gewerkt in de winter. Ik ben er zeker klaar voor."

Voor het eerst in 8 jaar moet Wickmayer de kwalificaties doorworstelen op een grandslamtoernooi. Vanochtend won ze haar eerste match op de Australian Open. Wickmayer versloeg de Zwitserse speelster Jil Teichmann (WTA-141) in twee sets: 6-4 en 7-6.

"Een grote aanpassing is het niet. Matchen zijn matchen. Ik ben blij dat ik op het terrein sta. Veel verandert het niet voor mij."

"Niks is een must. Ik speel match per match en dan zien we wel wat het eindstation is. Als het deze week niet lukt, zullen de resultaten de komende weken wel volgen."

"Elise gaat nog mooie dingen laten zien"

Ondertussen heeft Elise Mertens (22) de fakkel van Yanina Wickmayer overgenomen. Zij is nu de Belgische nummer 1. "Vorig jaar heeft ze bewezen dat ze op een hoog niveau kan spelen. Ze gaat nog mooie dingen laten zien", weet Wickmayer.

Bij de mannen staat David Goffin tussen de grote jongens. Wickmayer: "Het is niet iedereen gegeven om een grandslamtoernooi te winnen, maar zijn kans komt er zeker nog aan."

"Vorig jaar heeft hij bewezen dat hij het verschil kan maken tegen de toppers. En hij kan nog groeien."


Lees ook: