Wilander: "Goffin kan het Federer lastig maken op Australian Open"

wo 10/01/2018 - 08:57 Mats Wilander, zevenvoudig grandslamwinnaar en tv-analist, ziet David Goffin als een underdog voor de eindzege op de Australian Open. "Hij heeft fysiek en tactisch de grootste stappen gezet."

David Goffin sloot 2017 af met met de Masters-finale, overwinningen tegen Nadal en Federer en de finale van de Daviscup. Dat is ook Mats Wilander niet ontgaan. De voormalige Zweedse tennisser, die de Australian Open drie keer won, ziet onze landgenoot als de grootste rivaal voor titelverdediger Roger Federer.

"Federer is zonder twijfel favoriet", zegt Wilander. "Ik zie niet meteen wie hem zou kunnen verslaan. We moeten wel David Goffin in de gaten houden. Ik denk niet dat hij klaar is om een grandslamtoernooi te winnen, maar hij kan heel ver geraken."

"Als underdog en in vijf sets maakt Goffin kans tegen Federer. Hij kan het de Zwitser lastig maken. We hebben nog geen rekening gehouden met hem voor de eindzege, maar zowel fysiek als tactisch heeft hij de grootste stappen vooruit gezet."

Goffin, opgeklommen naar de zevende plaats op de ATP-ranking, strandde vorig jaar in de kwartfinales in Australië tegen Grigor Dimitrov.

Tweet: