Australian Open pakt uit met recordprijzenpot van 36,5 miljoen euro én Serena

di 10/10/2017 - 07:58 De top 100 bij de mannen en de vrouwen staat op de voorlopige deelnemerslijst van de Australian Open. Dat bevestigde de organisatie, die met geld zwaait om hen te overtuigen. Toernooidirecteur Craig Tiley kondigde vandaag verhoogde prijzengelden aan: 3,3 miljoen voor de winnaar, 2,65 miljoen voor de winnares.

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar, van 15 tot 28 januari, verhoogt zijn prijzenpot tot een recordhoogte van 43 miljoen dollar (36,5 miljoen euro).

De winnaars van de Australian Open 2018 zullen er zeker niet armer van worden. De eindzege bij de mannen levert 3,3 miljoen euro op, bij de vrouwen krijgt de laureate 2,65 miljoen euro.

Ter vergelijking: Roger Federer stak als eindwinnaar in 2017 3,15 miljoen euro op zak.toch ook al een stuk meer dan de 2,4 miljoen die hij verdiende met zijn zege in Wimbledon.

Hopen op Serena: "Ze traint alweer"

De Serviër Novak Djokovic en de Schot Andy Murray, twee ex-nummers 1 en vorig jaar met blessures afwezig, hebben hun deelname al bevestigd.

Tiley hoopt ook op de comeback van Serena Williams. De Amerikaanse speelde en won vorig jaar voor het laatst in Melbourne, begin september beviel ze van een dochtertje. "Ze wil in 2018 terugkomen om haar titel te verdedigen. Ze traint alweer. Ze heeft nog enkele maanden, maar het zal natuurlijk afhangen van haar fitheid."

De organisator belooft een prachtig veld: "Ik sta in contact met alle toppers en ben blij jullie te mogen meedelen dat de volledige top 100 bij de mannen en de vrouwen op de voorlopige deelnemerslijst staat."