Gérard strandt in halve finale Australian Open: "Ik verdien een pak slaag"

do 26/01/2017 - 07:38 Rolstoeltennisser Joachim Gérard is er niet in geslaagd om net als vorig jaar de finale te halen van de Australian Open. De Fransman Nicolas Peifer was te sterk. Maar Gérard maakt zichzelf verwijten: "Ik speelde niet zoals ik had moeten doen."

Gérard leek het zwaarste in Melbourne achter de rug te hebben door in de eerste ronde (de kwartfinale) de nummer 1 van de wereld Gordon Reid te kloppen. Daarmee nam de 28-jarige Belg (ITF-3) revanche voor de verloren finale van 2016.

Bij de opwarming had ik wat pijn aan mijn schouder. In de match voelde ik niets speciaals, maar ik was bang dat de pijn elk moment kon terugkomen. Ik sloeg niet tegen de bal zoals ik dat had moeten doen.
Joachim Gérard

Maar tegen Peifer (ITF-5) liep het mis. Zijn eigen schuld, reageert Gérard: "Ik verdien een pak slaag. Ik had een beetje pijn aan mijn schouder bij de opwarming, waardoor ik geen backhand durfde te slaan."

"Tijdens de wedstrijd voelde ik niets speciaals, maar ik was bang dat de pijn elk moment kon terugkomen. Ik bewoog niet meer en sloeg niet tegen de bal zoals ik dat had moeten doen."

"Ik bracht mezelf in de problemen. Ik leidde in de tweede set nog met 5-2, maar dat volstond niet. Ik ergerde me zelfs aan de kanonschoten en de overvliegende vliegtuigen voor Australia Day", sakkerde onze landgenoot.

Later op de dag kon Gérard zich enigszins troosten door samen met Reid de finale van het dubbelspel te halen.

Tweets over halve finales rolstoelstennis: