Darcis na uitschakeling: "Moet in staat zijn om mijn hoogste klassering ooit te halen"

vr 20/01/2017 - 09:40 Geen vierde ronde op de Australian Open voor Steve Darcis (ATP-71). Ondanks zijn uitschakeling door de Italiaan Seppi is hij toch tevreden over zijn toernooi. "Ik moet deze lijn nu proberen door te trekken."

Darcis raakte pas één keer eerder in de derde ronde van een grandslamtoernooi, op Roland Garros in 2011. Tegen de Italiaan Seppi zat de vierde ronde in Melbourne er nooit echt in. "In de derde en vierde set heb ik wat punten laten liggen", klinkt het.

Ik heb goed gespeeld en heb nergens pijn. Dat is positief. Ik moet op deze manier blijven verder werken en dan moet ik in staat zijn om mijn beste klassering te halen.

"Ik had heel graag een vijfde set afgedwongen, maar heb het hier en daar laten liggen. Ik kreeg bij 5-4 de kans om te serveren voor de derde set, maar door de wind verlies ik een cruciaal punt bij 30-30. Dat is jammer."

"Door de omstandigheden was het heel moeilijk spelen. Het was geen goede wedstrijd, maar er was heel veel strijd. We deden allebei wat we konden. Ik ben ontgoocheld, maar ik denk dat ik er het maximum heb uitgehaald."

"Het lag dicht bij elkaar en de match is in het voordeel van Seppi gekanteld op enkele cruciale punten. Dat is tennis en niet het einde van de wereld. Nu overheerst de ontgoocheling want ik voelde dat er meer in zat."

Hoe blikt Darcis terug op zijn Australian Open? "Ik ben tevreden over mijn drie weken in Australië. Ik heb goed gespeeld en heb nergens pijn. Dat is positief. Ik moet op deze manier blijven verder werken en dan moet ik in staat zijn om mijn beste klassering te halen", besloot Darcis, die in 2008 op de 44e plaats stond bij de mannen.