Clijsters triomfeert opnieuw op de Masters

zo 31/10/2010 - 18:35 Kim Clijsters heeft voor de derde keer in haar carrière de WTA-Masters, het officieuze WK, gewonnen. In de finale versloeg ze Caroline Wozniacki, de nummer één van de wereld uit Denemarken in drie sets: 6-3, 5-7, 6-3. "Het was een slijtageslag", zei Clijsters.

WTA-Masters

Een walk-over werd het niet. Al leek tot diep in de tweede set wel op weg naar een vlotte zege. Ze begon dwingend aan de wedstrijd en dwong Wozniacki in de fout. Clijsters speelde een niveau hoger en won de eerste set met 6-3.

PhotoNews

Wozniacki leek aangeslagen en Clijsters liep snel uit tot 4-1 in de tweede set. Toen koos haar Deense tegenstandster ervoor om alles of niets te spelen.

Het werd nog een boeiende wedstrijd. Wozniacki koos voor de aanval en ging op en over Clijsters. Mede dankzij de vele fouten van Clijsters werd het 7-5.

Onze landgenote had een serieuze tik gekregen, maar die kwam ze te boven in de derde en beslissende set. Tegen de zeven jaar jongere Wozniacki sprak ze haar ervaring aan. Clijsters zette de 20-jarige Deense onder druk. Bij 3-2 kraakte Wozniacki. Ze gaf haar opslag weg en zag Clijsters uitlopen tot 5-2.

Nu gaf Clijsters de voorsprong niet meer uit handen: 6-3. Met haar derde Masters-titel zit ze nu aan 40 toernooizeges in haar carrière. Naast drie Masters won ze al drie keer de US Open. Haar derde Masters-titel levert Clijsters een cheque op van bijna anderhalf miljoen dollar.

Clijsters: "Een slijtageslag"

Kim Clijsters glunderde na de finale. "Ik ben erg blij dat de match afgelopen is. De wedstrijd leek wel nooit te eindigen", zei onze landgenote.

PhotoNews

"Het was een fysiek zware wedstrijd. We hebben mooi tennis laten zien in deze slijtageslag. We hebben het publiek een knap staaltje vrouwentennis laten zien. Ik ben blij dat ik deze match gewonnen heb."

"Caroline (Wozniacki, red) zal wel ontgoocheld zijn, maar ze gaat zeker een mooie toekomst tegemoet."

Clijsters sluit haar seizoen af met de Diamond Games. Op 9 december speelt ze in Antwerpen tegen Justine Henin.

Wozniacki: "Ik ben erg trots op mijn prestaties"

"Je kunt niet elke wedstrijd winnen", zei Caroline Wozniacki. "Het was een fantastisch seizoen voor mij. Ik heb zes toernooien gewonnen en ik heb grote speelsters geklopt. Ik ben erg trots op mijn prestaties. Nu ga ik hard trainen voor volgend seizoen."

Laatste winnaars WTA-Masters

winnares finaliste
2000 Martina Hingis (Zwi) Monica Seles (VS)
2001 Serena Williams (VS) Lindsay Davenport (VS)
2002 Kim Clijsters Serena Williams (VS)
2003 Kim Clijsters Amélie Mauresmo (Fra)
2004 Maria Sjarapova (Rus) Serena Williams (VS)
2005 Amélie Mauresmo (Fra) Mary Pierce (Fra)
2006 Justine Henin Amélie Mauresmo (Fra)
2007 Justine Henin Maria Sjarapova (Rus)
2008 Venus Williams (VS) Vera Zvonareva (Rus)
2009 Serena Williams (VS) Venus Williams (VS)
2010 Kim Clijsters Caroline Wozniacki (Den)