Djokovic maakt indruk bij terugkeer na 6 maanden blessureleed

wo 10/01/2018 - 07:12 Een elleboogblessure hield Novak Djokovic sinds de kwartfinales op Wimbledon weg van de tenniscourts. Op de Kooyong Classic hamerde hij die zes maanden in de vergetelheid. Dominic Thiem moest wijken in twee sets: 6-1 en 6-4.

Djokovic had zes maanden blessureleed achter de rug, maar daar was bij zijn terugkeer op het demonstratietoernooi van Kooyong niets van te merken. Enkel een steunverband rond de elleboog van de Serviër kon verraden dat hij nog niet topfit is, want zijn spelniveau was meteen indrukwekkend.

Djokovic, die vorige week nog moest passen voor het exhibitietoernooi in Abu Dhabi, had na 21 minuten al de eerste set op zak (6-1). Dominic Thiem, nochtans de nummer vijf van de wereld, moest drie keer zijn opslagspelletje inleveren. In de tweede set kon de Oostenrijker langer aanklampen, maar uiteindelijk moest hij toch het hoofd buigen voor de 12-voudige grandslamwinnaar (6-4).

Djokovic: "Ik kan niet stoppen met glimlachen"

Voor Djokovic was zijn comeback in Kooyong de opsteker die hij nodig had. "Het was een geweldige start, het voelt goed om weer op een tenniscourt te staan", zei hij. "Ik kan niet stoppen met glimlachen, zo gelukkig voel ik me. Ik hou van deze sport en ik heb ze gemist."

Djokovic is ondertussen weggezakt naar de 14e plaats op de ATP-ranking, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een zesde eindzege in Australië. "De Australian Open is het toernooi waar ik klaar voor wou zijn. Het is een uitstekende start."

Tweets: