Na vijf zeges verliest Goffin in Kooyong eerste keer sinds Masters-finale

di 09/01/2018 - 08:09 David Goffin weet opnieuw wat verliezen is. Onze landgenoot verloor geen partij meer sinds de Masters-finale tegen Dimitrov, maar op het demonstratietoernooi van Kooyong kwam een einde aan zijn zegereeks.

De motor van David Goffin draait op volle toeren. De nummer 7 van de wereld sloot zijn seizoen vorig jaar af met de finale op de Masters en twee zeges in de Daviscup. Die lijn trok hij in 2018 gewoon door: in de Hopman Cup verloor hij geen partij.

Dat vertrouwen wou Goffin met een tussenstop in de Kooyong Classic, een demonstratietoernooi dat hij de voorbije twee jaar won, meenemen naar de Australian Open. Maar tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta, de nummer 10 van de wereld, kwam er een einde aan de zegereeks van Goffin.

Goffin begon nochtans sterk: hij blaakte van vertrouwen en gaf Busta geen schijn van kans. De eerste set ging in geen tijd naar de Luikenaar met 6-1. Ook in de tweede set leek er geen vuiltje aan de lucht: Goffin verzilverde een breakkans en mocht bij 5-3 serveren voor de match. Maar Busta klauwde nog terug en won de tiebreak.

De Spanjaard vond steeds beter zijn ritme, Goffin leek even uit het lood geslagen en verloor in drie sets: 6-1, 6-7 (4/7) en 3-6. 

Tweets: