Titelverdediger Gasquet komt niet naar Antwerpen, Tsonga krijgt laatste wildcard

vr 13/10/2017 - 14:49 De European Open in Antwerpen zal het volgende week zonder Richard Gasquet en Gaël Monfils moeten doen. De 2 Fransen zegden af voor de 2e editie, Gasquet won vorig jaar. Met wildcard Jo-Wilfried Tsonga komt toch er nog een zuiderbuur bij.

Gasquet (ATP-31) is goed op dreef in Shanghai, waar hij vandaag in de kwartfinales speelt tegen Roger Federer. Monfils (ATP-42) is nog niet helemaal fit. "Ik ben nog in volle opbouw na de blessure die ik in de zomer aan mijn rechterknie opliep."

Tsonga is 32 jaar en nummer 18 van de wereld. Hij heeft 15 ATP-titels op zijn naam staan en stond in 2012 vijfde van de wereld.

Ook Tiafoe uitgenodigd

Naast Tsonga heeft ook de 19-jarige Amerikaan Frances Tiafoe een wildcard gekregen voor de hoofdtabel. Tiafoe behoort samen met Denis Shapovalov, Jared Donaldson en Ernesto Escobedo - alle 3 rechtstreeks geplaatst - tot de toppers in spe. 

Shapovalov staat 4e in de Race naar Milaan, waar het officieuze WK U21 plaatsvindt, Donaldson 6e, Tiafoe 9e en Escobedo 11e.

Tiafoe hield Federer nog 5 sets aan de praat in de eerste ronde van de US Open.

Coppejans wildcard voor kwalificaties, Goffin 1e reekshoofd

De laatste wildcard voor het kwalificatietoernooi van de European Open is voor Kimmer Coppejans. Hij is naast Zizou Bergs de 2e Belg die langs de kwalificaties naar de hoofdtabel kan.

In het dubbelspel zijn de twee wildcards voor Sander Gille/Joran Vliegen en Steve Darcis/Arthur De Greef.

David Goffin (ATP-10) is het eerste reekshoofd in Antwerpen, met Darcis en Ruben Bemelmans staan er nog twee Belgen op de hoofdtabel. De concurrentie voor de Belgen komt van de toppers Nick Kyrgios (ATP-21), Diego Schwartzman (ATP-26), David Ferrer (ATP-30), Pablo Cuevas (ATP-32) en dus Tsonga (ATP-18).