Kyrgios excuseert zich bij fans: "Ik had maagproblemen"

di 10/10/2017 - 16:25 "Bad boy" Nick Kyrgios (ATP-21) heeft verklaard waarom hij na de 1e set tegen de Amerikaan Steve Johnson (ATP-45) doodleuk van de court stapte. "Ik had amper gegeten in de laatste 24 uur", schreef een zieke Kyrgios op Twitter.

Op het ATP-toernooi van Shanghai zullen ze hun hart vasthouden als Nick Kyrgios er in de toekomst nog eens een balletje komt slaan. Vorig jaar begon de Australiër plots onderhands op te slaan en vroeg hij de scheidsrechter om snel een einde te maken aan zijn match tegen de Duitser Zverev.

Vandaag was het weer prijs. In zijn duel met de Amerikaan Steve Johnson verloor hij de 1e set na een tiebreak, waarna Kyrgios op Johnson afstapte en hem de hand schudde.

Kyrgios bedankte ook de scheidsrechter en repte zich naar de kleedkamers. Het publiek bleef verbouwereerd achter.

Kyrgios: "Niet sterk genoeg om door te spelen"

Nu heeft de Australische woelwater zich verontschuldigd. "Ik wil me excuseren bij de fans", schreef Kyrgios op Twitter. "Ik had de voorbije 24 uur maagproblemen, waardoor ik amper gegeten had."

"In de opwarming kreeg ik dan ook nog eens last van mijn schouder. Na mijn nederlaag in de 1e set was ik niet sterk genoeg om door te spelen. Hopelijk geraak ik opgelapt voor het dubbelspel."

Het briefje met excuses van Kyrgios