Dewulf: "Goffin is een diesel zonder uitgesproken wapen, hij heeft ritme nodig"

do 10/08/2017 - 16:48 David Goffin timmert nog volop aan zijn vorm, nadat hij geblesseerd uitviel op Roland Garros. In Montreal sneuvelde hij al in de tweede ronde, maar ex-tennisser Filip Dewulf ziet het allemaal goed komen. "Hij moet gewoon het juiste ritme vinden.

De Zuid-Korean Hyeon Chung riep Goffin gisteren een halt toe op het toptoernooi in Montreal. Ook in de eerste ronde (tegen de Japanner Sugita, foto) moest onze landgenoot al knokken. Raakt Goffin nog op tijd topfit voor de start van de US Open eind augustus?

"Goffin is altijd een diesel geweest", verklaart Dewulf. "Hij heeft veel wedstrijden en veel toernooien nodig om op toerental te komen. Hij heeft ook geen uitgesproken wapen. Hij probeert zijn tegenstander eerder op cadans te versmachten. En om dat ritme te vinden heeft hij veel wedstrijden nodig."

"Hij heeft de lat ook heel hoog gelegd. De laatste jaren verloor hij zelden nog van een speler die onder hem stond en nu verliest hij drie toernooien op rij tegen minder goede spelers. Het gaat moeilijker, maar hij gaat eruit raken."

"Niet vergeten dat het een flinke revalidatie was"

"Of er iets schort aan zijn basisniveau? De laatste twee jaar had hij die regelmaat zeker, maar nu is hij wat teruggezakt door zijn blessure. Het was een flinke revalidatie en hij stond een maand aan de kant, dus dat mag je niet onderschatten."

"Als hij niet aan 110 procent tennist, krijgt Goffin het moeilijk. Hij heeft geen zware opslag om gratis punten te scoren en kan ook niet uithalen met een enorme forehand. Hij moet de speler met zijn ritme achteruit duwen en daar moet je tiptop in orde voor zijn."

"Het kan ook dat de omstandigheden hem daar niet liggen in Canada. Vorig jaar was het ook geen groot succes. Hij heeft in elk geval de kwaliteiten om zich hier uit te werken."