VIDEO: Zverev en Monfils meppen op sensationele manier matchballen weg

do 10/08/2017 - 08:14 Elk punt moet gespeeld worden in het tennis. Dat werd vannacht nog maar eens bewezen in Montreal. Alexander Zverev en Gaël Monfils werkten in hun tweede ronde op een geweldige manier matchpunten tegen weg. Bekijk hieronder hun uitspattingen.

Zverev redt matchbal na rally van 49 slagen

De Duitser Alexander Zverev klopte de Fransman Richard Gasquet met 6-3, 4-6, 7-6 (7/3). Bij 5-4 in de derde set had Zverev zelf drie matchballen gekregen, maar die mepte Gasquet weg. Bij 5-6 was het Gasquets beurt om drie matchballen te versieren, maar hij kreeg een koekje van eigen deeg. Zverev werkte drie matchpunten weg, waaronder eentje na een rally van 49 slagen. De vierde matchbal was de goeie voor Zverev.

Monfils maakt magische comeback in beslissende tiebreak

Eerder op de avond had het publiek in Montreal ook al kunnen smullen van Gaël Monfils tegen Kei Nishikori. In een close game (6-7 (4/7), 7-5, 7-6 (8/6)) stond de Fransman 6-2 achter in de beslissende tiebreak. Op een indrukwekkende manier en met twee fraaie punten werkte hij de vier matchballen tegen weg en maakte hij het af.

Met zijn rug tegen de muur pakte hij uit met fraaie backhand- en forehandwinners. Monfils: "Dit is om vele redenen een mooie zege. Het is een grote revanche voor de Spelen van vorig jaar. Toen stond ik in de kwartfinale 6-2 voor tegen Kei in de tiebreak en verloor ik nog. En nog vorig jaar in Miami had ik 5 matchballen tegen hem en verloor ik de derde set nog met 7-6."