Vinci pronkt met de trofee in Rosmalen

za 18/06/2011 - 14:45 Roberta Vinci heeft na een spannende finale Jelena Dokic geklopt in Rosmalen. De Italiaanse won met 6-7, 6-3 en 7-5. In kwartfinales had Vinci nog Yanina Wickmayer uitgeschakeld.

De 28-jarige Roberta Vinci nam tegen Jelena Dokic (WTA-59) snel een break voorsprong in de eerste set, maar kon die niet vasthouden. In een spannende tiebreak maakte de Australische het af bij haar vijfde setpunt.

In de tweede set was de regen even spelbreker en Dokic was blijkbaar ook even van slag. Ze leverde haar opslag in en de set was voor Vinci. In de beslissende slotset kon Vinci pas in de slotfase uitlopen. Bij haar vierde matchbal maakte ze het af met 7-5.

Vinci boekte zo haar tweede toernooizege van 2011 (na Barcelona) en haar vijfde zege uit haar carrière. Ze kan met een tank vol zelfvertrouwen naar Wimbledon. "Ik ga zonder druk naar Londen, waar het niveau natuurlijk wel hoger ligt. Ik ben er klaar voor, ook al ben ik nu wat moe."

Dokic: "De omstandigheden vielen niet mee. Het was koud en er stond veel wind. Maar goed, het blijft wel de eigen verdienste van Roberta dat ze won. Ze stond er op de belangrijke punten."

WTA-Rosmalen  |  finale

Roberta Vinci (ITA-7) Jelena Dokic (AUS) 6-7 (7/9), 6-3, 7-5