Logo ${match.homeTeam.name} BC Oostende
98
Logo ${match.awayTeam.name} Aalstar
61
einde
09/06/2014 19:00
BC Oostende
Aalstar
98 33 21 24 20  
EINDE Q1 Q2 Q3 Q4 Verl.
61 13 18 18 12  

Oppermachtig Oostende verlengt zijn basketbaltitel

ma 09/06/2014 - 20:36 Oostende heeft zijn basketbaltitel met succes verdedigd. In de vijfde wedstrijd van de play-off-finale blies de kustploeg Aalstar van het veld: 98-61. Voor Oostende is het de derde landstitel op een rij, de 15e in totaal.

Oostende rolde in de openingsfase als een orkaan over Aalstar. Toen de bezoekers aan het einde van het eerste quarter de schade opmaten, bleek die zo goed als onherstelbaar: 33-13. Vooral de tandem Thompson-Salumu beukte krachtig in op een weerloos Aaltstar.

Belga

Na het overweldigende eerste quarter luwde de Oostendse storm wel een beetje, maar de thuisploeg stond nooit toe dat Aalstar er zelfs nog maar aan dacht om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken.

De bezoekers grossierden in balverliezen en open missers en zochten na 20 minuten met het hoofd diep tussen de schouders de kleedkamer op. Rust: 54-31, de thuisfans hadden het titelfeest dan al lang ingezet.

Een ervaren Oostende kon in de tweede helft de wedstrijd simpel uitspelen. Aalstar had niet meer de mentale veerkracht om de kloof nog wat te verkleinen, integendeel. In de slotfase liep de kustploeg nog verder uit, met een monsterscore tot gevolg.

Oostende - Aalstar 98-61

Punten Oostende: Thompson 21, Salumu 15, Wilkinson 15, Djordjevic 11, Gillet 9, Petrovic 8, Serron 7, Boukichou 6, Ponitka 4, Marnegrave 2

Punten Aalstar: Tofi 12, Raivio 11, Dreesen 8, Butler 7, Releford 7, Hanavan 6, El Khounchar 3, Young 3, Cummard 2, Steinbach 2

Gjergja: "Het was echt een geweldig jaar"

  • Dario Gjergja (Oostende-coach): "Het is de derde titel op rij, maar wel de lastigste. Ik had zes spelers in mijn kern die nog nooit een finale speelden. Maar ze toonden karakter en bewezen dat we de beste ploeg hebben. We toonden ook aan dat het kan met veel Belgen in een team. Het was echt een geweldig jaar, ook met knappe Europese prestaties en de bekerwinst. Geweldig om dit mee te maken, mijn spelers zijn helden."
  • Philip Debaere (Oostende-manager): "Het ontbreekt me bijna aan superlatieven om dit te beschrijven. Als vorig jaar een "grand cru" was, dan is dit een "grand cru classé". Het werk van coach Dario Gjergja mag echt onderstreept worden. Zijn hand is duidelijk te zien in een team met veel Belgen. We halen rendement uit de investeringen in de jeugd. Deze jonge ploeg moet de basis zijn voor een aantal seizoenen.
  • Frank Van Impe (manager Aalst): "We zijn ontgoocheld, maar dat gaat niet te lang duren. We zijn blij dat we zo ver geraakt zijn, maar dit was de match te veel. We zullen onze ploeg niet bijeen kunnen houden, want enkele spelers zijn meer waard dan wij hen kunnen bieden."
Belga
Belga
Belga
Belga
Belga

 

Matchinfo