Logo ${match.homeTeam.name} België
1
89' R. Lukaku
Logo ${match.awayTeam.name} Griekenland
1
46' Mitroglou
einde
voorronde WK (Rode Duivels) - Speeldag 5 25/03/2017 20:45
0 - 1 Mitroglou 46'
89' R. Lukaku 1 - 1

Klasseflits Lukaku redt een punt tegen uitgekookt Griekenland

za 25/03/2017 - 22:40 De Rode Duivels hebben op het nippertje de leidersplaats in hun WK-kwalificatiegroep verdedigd tegen Griekenland. Een late goal van Romelu Lukaku wiste de 0-1-achterstand uit. Voor België is het het eerste puntenverlies in deze campagne.

België - Griekenland in een notendop

 • Sleutelmoment: Met een heerlijke actie en dito goal bezorgt Lukaku de Rode Duivels op de valreep een punt. De spits vermijdt zo meteen ook dat Griekenland de leidersplaats pakt.
 • Man van match: Weinig uitblinkers vandaag bij de Rode Duivels. Uiteindelijk was enkel Romelu Lukaku beslissend met een erg fraaie én belangrijke treffer.
 • Opvallend: Voor de Rode Duivels is het het eerste puntenverlies in deze WK-kwalificatiecampagne. Waar ze in vorige vier wedstrijden gemiddeld 5 keer scoorden, bleven ze vandaag steken op 1 doelpunt.

VIDEO: Ruime samenvatting van België-Griekenland

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Fellaini zorgt voor schaarse hoogtepunten

Ook zonder sterkhouders De Bruyne, Hazard en Meunier het maximum van de punten behouden: dat was vanavond het doel van de Rode Duivels. Roberto Martinez verraste door niet Dembélé maar Fellaini in de basis te droppen. Ook Chadli en Nainggolan kregen hun kans van de bondscoach.

De Belgen vlogen er meteen in en Kapino had al in de tweede minuut de grootste moeite om een lage voorzet van Mertens te klemmen. Lukaku kon net niet profiteren.

De toon leek gezet, maar niks was minder waar. De Grieken trokken een witte muur op en de Rode Duivels vonden maar geen openingen. Toen de Griekse aandacht dan toch eens verslapte, vergat Fellaini te profiteren. Na een gemeten voorzet van Mertens kopte hij helemaal vrijstaand een uitgelezen kans op de 1-0 naast.

De Belgen bleven druk zetten, maar beten hun tanden stuk op de stevige Griekse organisatie. Mertens probeerde dan maar een penalty te versieren, maar scheidsrechter Brych liet zich niet vangen.

Pas op het halfuur waren de Belgen nog eens gevaarlijk en het was opnieuw Fellaini die voor gevaar zorgde. Hij pakte uit met een knappe hakbal op een lage voorzet van Carrasco , maar Kapino had een even mooie reflex paraat. Veel verder kwamen de Belgen niet in een slappe eerste helft.

VIDEO: Fellaini krijgt uitstekende kans maar kopt naast

???media.video.type.mz_vod???

Lukaku voorkomt blamage met late gelijkmaker

Werk aan de winkel dus in de tweede helft, maar die begon met een ijskoude douche voor de Belgen. Tachtsidis strafte geklungel in de Belgische defensie af en lanceerde Mitroglou. Die schudde Ciman van zich af en gaf ook Courtois het nakijken: 0-1 na amper 18 seconden.

De Grieken metselden de muur nog wat steviger dicht en de frustraties bij de Belgen namen hand over hand toe. Zelfs toen Tachtsidis iets voorbij het uur uitgesloten werd, gaven de Grieken geen krimp.

Veel meer dan wat flauwe afstandsschoten van Witsel en Carrasco had de inspiratieloze thuisploeg niet te bieden. Pas een kwartier voor het einde kwam Mertens er nog eens dicht bij, maar hij botste op Kapino.

De eerste nederlaag in deze WK-kwalificatiecampagne leek eraan te komen voor de Rode Duivels, maar dat was buiten Lukaku gerekend. Met de rug naar doel haalde hij in het slot heerlijk uit in de draai: 1-1 op de valreep.

De topscorer in de Premier League kwam in de extra tijd zelfs nog dicht bij de 2-1, maar Kapino hield zijn kopbal met het nodige geluk uit doel. De Grieken beëindigden de wedstrijd met negen na een tweede geel voor Tzavellas, maar hielden wel stand. Eerste puntenverlies dus voor de Belgen, die wel groepsleider blijven.

VIDEO: Bekijk de knappe gelijkmaker van Romelu Lukaku: 1-1

???media.video.type.mz_vod???

Courtois: "Belangrijk dat we leider blijven"

"Het was een heel frustrerende wedstrijd. Het veld ligt er heel slecht bij. Een ploeg die wil voetballen tegen een ploeg die enkel wil verdedigen, dan heb je een snelle balcirculatie nodig. Dat was niet het geval, we kwamen er moeilijk door", zei Thibaut Courtois.

"Meteen na de rust stonden we wat te slapen en Mitroglou is een gevaarlijke spits, die het dan afmaakt. Dat is heel frustrerend, ze wonnen voortdurend tijd en de scheidsrechter floot ook bij elk foutje."

"Dan hebben we nog geluk dat we scoren, want het is toch goed dat we leider blijven. We misten spelers als Eden en Kevin, die het verschil kunnen maken en dat tikkeltje extra brengen."

"Als je hier op voorsprong komt, win je deze wedstrijd makkelijk. Nu kom je achter en gaan zij nog dieper terugzakken en dat was heel moeilijk. Zij zijn hier gekomen voor een punt om zo voor Bosnië te blijven en ze hebben bijna drie punten gepakt."

"Het voelt toch een beetje aan als een verlies, maar het is belangrijk om leider te blijven en in Estland te gaan winnen. Zij moeten naar Bosnië dus hopelijk kunnen we dan weer een voorsprong nemen."

Vertonghen: "We stonden elkaar wat aan te kijken"

Jan Vertonghen ging bij de start van de tweede helft mee de mist in bij de verrassende treffer van Mitroglou. "Volgens mij werd er een kopduel gewonnen door de Grieken in het middenveld. We stonden elkaar wat aan te kijken en hij liep er goed tussen en maakte het goed af. Dan hadden we nog tijd om het recht te zetten, jammer genoeg gebeurde dat maar deels."

"Het was moeilijk om het tempo erin te houden, omdat er veel overtredingen werden gemaakt. Zij speelden het spel slim door veel neer te gaan en tijd te winnen, wij gingen veel te veel mee in dat spel."

Over de goal van Lukaku: "Als hij die bal daar kan krijgen met de rug naar de goal, dan kan je er weinig aan doen en is hij een van de beste spitsen in de wereld. Hij maakte het schitterend af."

"Uiteindelijk hebben we een gelijkspel en is er niks verloren. Alleen, als we gewonnen hadden, zetten we een geweldige stap richting kwalificatie."

"Spelers met bijzondere kwaliteiten zoals De Bruyne en Hazard kun je altijd gebruiken, dat stukje genialiteit hadden we vandaag misschien wel nodig. Maar ook zonder hen moeten we deze wedstrijd kunnen winnen."

Lukaku: "Op instinct"

Lukaku was de redder van de natie met de late gelijkmaker. "Het was een mooie goal. Dries gaf een goede pass en de rest was op instinct. Spijtig genoeg was het niet de goal van de overwinning", zei Lukaku.

"We kwamen terug op karakter en de Grieken hebben echt alles gedaan om ons te frustreren. Dat is hen ook een beetje gelukt."

"Na de goal kwamen we wat beter in de wedstrijd. Bijna scoorden we nog de 2-1, maar zij hadden ook wat het geluk aan hun zijde. Dit zijn wedstrijden waaruit we moeten leren."

 

Fase per fase • live berichtgeving

 • VRT
  Ruime samenvatting van België-Griekenland
  22:46
 • Einde 22:41
 • Einde Dolle vreugde bij de Grieken, want ze hebben een punt gepakt tegen de Belgen. Lange tijd leken ze zelfs op weg naar een verrassende overwinning, maar dat was buiten Lukaku gerekend. Hij vermeed een nederlaag met de late gelijkmaker. De Belgen blijven zo ongeslagen groepsleider. 90+7'
 • VRT
  Stevig opstootje in de slotfase
  22:39
 • De Grieken eindigen de match met negen na een tweede gele kaart voor Tzavellas. 90+6'
 • Romelu Lukaku  België  90+6'
 • VRT
  Wat is Lukaku dicht bij de 2-1!
  22:38
 • Rood voor Tzavellas Lukaku houdt geel over aan het opstootje en dat geldt ook voor Tzavellas. Voor de Griek is het meteen z'n tweede en dus eindigen de Grieken met z'n negenen. 90+5'
 • Giorgos Tzavellas  Griekenland  90+5'
 • De Rode Duivels slepen nog een laatste hoekschop in de wacht, maar die levert geen kans meer op. Integendeel, de poppen gaan zelfs nog even aan het dansen na een stevig duel tussen Papastathopoulos en Lukaku. 90+4'
 • Stefanos Kapino  Griekenland  90+3'
 • Kapino steelt nog een paar seconden en Brych kan dat niet appreciëren. Geel voor de doelman. 90+3'
 • Kostantinos Mitroglou uit Apostolos Vellios in Griekenland 90+2'
 • Kapino voorkomt de 2-1 Voor de Grieken is het nu pompen of verzuipen. Lukaku maakt er ei zo na nog 2-1 van met een knappe kopbal, maar de Grieken komen met de schrik vrij. Kapino pakt uit met een goede redding en werkt de bal dan net niet in eigen doel. 90+1'
 • We krijgen vier extra minuten. Zit de overwinning er nog in? 90+1'
 • VRT
  Bekijk de knappe gelijkmaker van Romelu Lukaku: 1-1 Lukaku vermijdt een blamage voor de Duivels met een heerlijk doelpunt. Met z'n rug naar doel draait hij goed weg van Papastathopoulos en maakt hij het dan feilloos af met een lage knal.
  22:33
 • Plots een golf van enthousiasme door het Koning Boudewijnstadion. Peter Vandenbempt op Sporza Radio 90'
 • Lukaku verlost de BelgenLukaku vermijdt een blamage voor de Duivels met een heerlijk doelpunt. Met z'n rug naar doel draait hij goed weg van Papastathopoulos en maakt hij het dan feilloos af met een lage knal. 1België 1Griekenland doelpunt Romelu Lukaku België 89'
 • Ook met een man minder blijven de Grieken probleemloos overeind. Ze zijn nog enkele minuten verwijderd van winst én de koppositie in de poule. 87'
 • Nog maar eens een hoekschop voor de Belgen. Alderweireld kopt door naar de vrijstaande Vertonghen, maar die krijgt de bal niet onder controle. 86'
 • Kevin De Bruyne kijkt met lede ogen toe vanuit de tribune. Zijn afwezigheid laat zich vandaag toch duidelijk voelen. Het eerste puntenverlies in deze campagne loert om de hoek. 85'
 • Petros Mantalos uit Zeca in Griekenland 84'
 • Laurent Ciman uit Kevin Mirallas in België 84'
 • Martinez zet alles op alles en brengt Mirallas tussen de lijnen voor Ciman. Bij de Grieken neemt Zeca de plaats in van Mantalos. 84'
 • VRT
  Witsel trapt te wild naast doel
  22:25
 • Witsel laat het liggen Alderweireld legt de bal goed terug op Witsel. Die krijgt een unieke schietkans, maar besluit meters naast. Nog minder dan 10 minuten. 82'
 • De Belgen omsingelen nu de Griekse zestien, maar de bezoekers geven alles wat ze hebben. Alles zit potdicht. 81'
 • Het blijft éénrichtingsverkeer, maar de Griekse muur houdt voorlopig stand. De Belgen stapelen de hoekschoppen op, maar ook deze wordt bijzonder slecht getrapt door Chadli. 79'
 • VRT
  Mertens krijgt de bal net niet voorbij doelman Kapino
  22:21
 • Mertens botst op Kapino Mertens krijgt plots een enorme kans op een afgeweken schot van Alderweireld, maar hij krijgt de bal niet voorbij Kapino. De doelman houdt de Grieken overeind, de tijd begint te dringen. 74'
 • VRT
  Mertens brengt de bal gevaarlijk voor doel
  22:16
 • Andreas Samaris  Griekenland  73'
 • Er komt meer animo in de wedstrijd. Samaris kan Witsel enkel foutief afstoppen en loopt op zijn beurt tegen een gele kaart aan. Ook hij mist daardoor de volgende interland. 73'
 • Axel Witsel  België  72'
 • Ook Witsel krijgt een geel karton achter z'n naam na een overtreding op Tzavellas. 72'
 • VRT
  Flauw schotje van Carrasco
  22:14
 • Knappe dribbel van Mertens Eindelijk dan toch wat pit in het spel van de Belgen. Mertens baant zich een weg met een knappe actie op rechts, maar z'n voorzet is net niet goed genoeg. Lukaku stond klaar om de bal binnen te tikken, maar Kapino was eerder op de bal. 70'
 • Carrasco probeert er wat vuur in te krijgen en waagt z'n kans met een verre knal. Zijn schot is te slap om Kapino te verrassen. 69'
 • Voorlopig ook in de tweede helft geen beterschap, we blijven in hetzelfde bedje ziek. Peter Vandenbempt op Sporza Radio 68'
 • Kostas Fortounis uit Alexandros Tziolis in Griekenland 67'
 • Ook bij de Grieken wordt er gewisseld. Voor Fortounis zit de wedstrijd erop, Tziolis is zijn vervanger. 67'
 • Martinez grijpt meteen in en haalt Fellaini naar de kant voor Dembélé. Kan hij de Rode Duivels op sleeptouw nemen? 66'
 • Marouane Fellaini uit Mousa Dembélé in België 66'
 • Panagiotis Tachtsidis  Griekenland  65'
 • VRT
  Tachtsidis loopt tegen zijn tweede gele kaart aan
  22:08
 • Grieken met z'n tienen De Belgen mogen het nog ruim 25 minuten met een man meer proberen. Tachtsidis maait Alderweireld onderuit en pakt z'n tweede geel. 65'
 • VRT
  Grappig: Dries Mertens grijpt Griek 2 keer bij de neus
  22:04
 • Dries Mertens  België  60'
 • Neuzeke trek van Mertens Mertens begaat de overtreding op Tzavellas en grijpt de Griek dan tot twee keer toe bij z'n neus. Scheidsrechter Brych kan er niet mee lachen en deelt een gele kaart uit. 60'
 • Lukaku raakt van dichtbij niet voorbij Kapino, maar er was reeds gevlagd voor buitenspel. De Rode Duivels hebben nog een halfuur om een nederlaag te vermijden. 59'
 • VRT
  Schot van Witsel waait naast
  22:01
 • Eerste dreiging van de Belgen Eindelijk een reactie van de Rode Duivels. Lukaku legt goed af voor Witsel en die knalt de bal van net buiten de zestien nipt naast. 55'
 • VRT
  Mooie actie van Chadli levert niets op
  21:55
 • Chadli haalt bijna de achterlijn, maar wordt uit evenwicht gebracht door Papastathopoulos. Hij vraagt een strafschop, maar meer dan een hoekschop krijgt hij niet. Die levert niks op. 51'
 • De teleurstelling is groot bij de Rode Duivels.

  21:51
 • De Grieken vieren uitbundig de voorsprong.

  21:51
 • Mitroglou slaat toe net na de pauze.

  21:51
 • België heeft nu twee doelpunten nodig. Griekenland is zowaar virtueel leider in onze groep. Peter Vandenbempt op Sporza Radio 48'
 • VRT
  Mitroglou verrast de Duivels na 18 seconden in de tweede helft: 0-1
  21:50
 • Mitroglou slaat toeDe tweede helft start met een koude douche voor de Belgen. Tachtsidis straft geklungel in de Belgische defensie genadeloos af en lanceert Mitroglou. Die schudt Ciman simpel van zich af en geeft ook Courtois het nakijken: 0-1 na amper 20 seconden. 0België 1Griekenland doelpunt Kostantinos Mitroglou Griekenland 47'
 • 2e helft De tweede helft is op gang gefloten. Beide ploegen starten met dezelfde zelf. Doen de Rode Duivels het beter na de rust? 46'
 • Start tweede helft 21:48
 • Rust 21:31
 • Rust De balans oogt mager aan de rust voor de Rode Duivels. Die botsten op een Griekse muur, enkel Fellaini kwam tot twee keer toe dicht bij de 1-0. Om de punten thuis te houden, zullen de Belgen toch een versnelling hoger moeten schakelen. 45+1'
 • Er komt maar één minuut extra bij. We gaan wellicht rusten met een brilscore. 45'
 • Giorgos Tzavellas  Griekenland  43'
 • Tzavellas haalt even de zeis boven bij Fellaini. Het komt hem op geel te staan en hij mist daardoor de volgende wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. 42'
 • VRT
  Chadli maakt Mitroglou belachelijk met knappe beweging
  21:27
 • Knappe actie Carrasco Heerlijke actie van Carrasco die met een spijtende versnelling de Griekse defensie aan flarden rijt. De kers op de taart ontbreekt helaas, want z'n laatste pass komt er niet uit. 42'
 • De Belgen vinden de sleutel niet, diep verborgen in de Griekse schatkist. Peter Vandenbempt op Sporza Radio 41'
 • Marouane Fellaini  België  40'
 • Fellaini solliciteerde al een tijdje naar een gele kaart en heeft ze nu eindelijk te pakken voor een overtreding op Mantalos. 40'
 • De eerste tekenen van frustratie steken de kop op bij Lukaku. Hij is duidelijk niet tevreden over de manier waarop hij aangespeeld wordt en maakt veel misbaar. 38'
 • VRT
  Schot van Naniggolan zoeft naast het doel
  21:23
 • Nainggolan van ver Eindelijk eens een flits van Nainggolan. Na een moeilijke controle haalt hij uit vanaf de rand van de zestien. Zijn schot gaat naast. 36'
 • VRT
  Fellaini verrast bijna doelman Kapino met een listig hakje
  21:18
 • Het moet een vrolijke wedstrijd zijn voor de Benfica-spits, daar zo heel de tijd staan te staan en geen ballen te krijgen. Peter Vandenbempt over Mitroglou 32'
 • Fellaini alweer dicht bij de 1-0 Tweede kans voor de Belgen en opnieuw zorgt Fellaini voor gevaar. Carrasco kan zich doorzetten op links en brengt de bal laag voor. Aan de eerste paal pakt Fellaini uit met een knappe hakbal, Kapino kan de poging nog net in hoekschop werken. 31'
 • Panagiotis Tachtsidis  Griekenland  29'
 • Na bijna een halfuur spelen is de eerste gele kaart een feit. Tachtsidis gaat iets te wild in duel met Fellaini en wordt terecht bestraft. De daaropvolgende vrije trap van Mertens wordt door Kapino weggebokst. 29'
 • Ciman moet opletten voor Mitroglou.

  21:12
 • Ciman levert de bal tot twee keer toe slordig in. Zo blijft het toch opletten voor de Griekse tegenprikken, al kijkt Courtois voorlopig nog steeds werkloos toe. 26'
 • Er gebeurt te veel vanuit stilstand, we moeten proberen om het tempo omhoog te krijgen. We hebben meer nood aan individuele acties. Eddy Snelders op Sporza Radio 25'
 • Plots dan toch eens een uitbraak van de Grieken. Mitroglou glipt er bijna vandoor, maar wordt terecht teruggefloten voor buitenspel. 23'
 • VRT
  Mooie hakje van Lukaku naar Nainggolan, Mertens krijgt geen strafschop
  21:07
 • Heerlijk hakje van Lukaku Na knap samenspel tussen Lukaku en Nainggolan gaat Mertens al te makkelijk onderuit in de zestien. De sterkhouder van Napoli claimt een strafschop, maar ref Brych gaat er begrijpelijk niet op in. 21'
 • Na twintig minuten blijven de Grieken nog steeds overeind. Offensief stellen de bezoekers niks voor, maar defensief hebben ze hun zaakjes op orde. Doelman Kapino heeft nog niet veel werk gehad. 20'
 • VRT
  Knappe actie van Chadli en Mertens kent geen vervolg
  21:04
 • Mertens alomtegenwoordig Ook Mertens is aan een sterk wedstrijdbegin bezig. Hij snijdt de zestien in en dwingt een hoekschop af, maar die levert niks op. 16'
 • Maar de bal gaat enkele meters naast.

  21:00
 • Lukaku is bijzonder bedrijvig. Manolas kan maar net vermijden dat de Everton-spits alleen op doel kan afgaan. De Belgen blijven druk zetten. 15'
 • Fellaini kan vrij op doel koppen.

  20:59
 • VRT
  Fellaini krijgt uitstekende kans maar kopt naast
  20:58
 • Flinke misser van Fellaini Wat een kans voor de Duivels! Mertens schildert de bal vanaf de rechterflank op het hoofd van de vrijstaande Fellaini, maar die besluit jammerlijk ruim naast. Hier zat veel meer in, de 1-0 hing in de lucht. 13'
 • Mitroglou krijgt het hard te verduren. Nu is het Ciman die de Griekse spits onderuit haalt, maar Brych doet alweer alsof z'n neus bloedt. 12'
 • De pittige wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina heeft de nodige sporen nagelaten bij Griekenland. Maar liefst vijf spelers staan op één kaart van schorsing. 10'
 • Alderweireld verspert een Griek de weg.

  20:54
 • De Grieken komen er voorlopig niet aan te pas en focussen zich vooral op een goede organisatie. Tot dusver met succes, het is zoeken naar openingen voor de Duivels. 7'
 • Fellaini ontsnapt aan een gele kaart na een gemene overtreding op Mitroglou. Hij gaat vol op de voet van de spits staan, maar komt ermee weg. 5'
 • Lukaku moet Papastathopoulos van zich af duwen.

  20:49
 • VRT
  Lukaku krijgt het al na 2 minuten aan de stok met enkele Grieken
  20:48
 • De Belgen hebben de wedstrijd meteen in handen genomen. Peter Vandenbempt op Sporza Radio 3'
 • Foutje van Kapino Het is meteen alarmfase rood in de Griekse zestien. Kapino kan een voorzet van Mertens niet klemmen en Lukaku is er als de kippen bij om te profiteren, maar de doelman weet z'n foutje te herstellen. 2'
 • Vertonghen draagt de aanvoerdersband bij afwezigheid van Hazard.

  20:46
 • Aftrap Scheidsrechter Felix Brych heeft de wedstrijd op gang gefloten. Stomen de Rode Duivels door naar 15 op 15? 1'
 • Start eerste helft 20:45
 • De nationale hymnes zijn achter de rug. Het Koning Boudewijnstadion maakt zich op voor de wedstrijd. Grijpen de Rode Duivels Griekenland meteen naar de keel? 20:43
 • VRT
  Martinez: "Chadli maakt een goeie indruk"
  20:38
 • VRT
  Van Looy: "Ik ben bang van de Grieken"
  20:30
 • 20:19
 • We moeten ons als team tonen vandaag. Je moet kunnen omgaan met blessures en schorsingen. We missen een aantal spelers, maar we moeten ons focussen op de spelers die we wél hebben. Het is een mooie kans om te tonen wat we kunnen. Roberto Martinez 20:17
 • De laatste keer dat de Belgen en de Grieken tegenover elkaar stonden was tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in 2012. De wedstrijd in Griekenland eindigde toen op een 1-1-gelijkspel. 20:15
 • Griekenland is ongeslagen, het team heeft een sterke mentaliteit en geeft nooit op. Ze hebben ook veel ervaring met Mitroglou, Manolas en Sokratis en zijn zeer goed georganiseerd. Roberto Martinez 20:12
 • Ook doelpuntenfestival tegen Griekenland? De laatste wedstrijden van de Rode Duivels stonden garant voor doelpunten. Ze begonnen deze WK-kwalificatiecampagne met een 0-3-overwinning in Cyprus, troffen 4 keer raak tegen Bosnië-Herzegovina en tegen Gibraltar en Estland werd respectievelijk 6 en 8 keer gescoord. 20:03
 • VRT
  Raes: "Griekenland is een taaie, defensieve ploeg"
  20:03
 • Fellaini vervangt De Bruyne en voor de andere twee posities zijn er Chadli en Nainggolan. Chadli was indrukwekkend op training en Nainggolan is uitstekend bezig bij zijn club. Voor hem is dit een uitgelezen kans. Roberto Martinez 19:54
 • Peter Vandenbempt blikt vooruit op de match 19:50
 • 19:49
 • Nainggolan én Fellaini in de basis Zonder De Bruyne, Eden Hazard en Meunier is het sleutelen voor bondscoach Martinez. Chadli, Nainggolan én Fellaini komen daardoor vanavond in de basis. Ook Witsel verschijnt aan de aftrap. Dembélé moet het ondanks de afwezigen stellen met een plaats op de bank. 19:46
 • 19:37
 • VRT
  Dit is het jargon van de Rode Duivels volgens de liplezer van De Ideale Wereld
  18:02
 • VRT
  Grieken: "Gaan onze huid duur verkopen" De Rode Duivels spelen vanavond in de WK-voorronde tegen Griekenland.
  14:17
 • 12:10
 • België mist 3 sterkhouders Makkelijk wordt het niet. Sterkhouders Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thomas Meunier zijn er vanavond niet bij. "Dit is dan ook onze belangrijkste test tot nu toe. We zullen op ons best moeten zijn", weet de bondscoach, die zal moeten puzzelen. 12:07
 • Hoeveel keer scoort Romelu Lukaku vanavond? In Engeland zit de spits in de vorm van zijn leven. Met 21 doelpunten voert hij de topschuttersstand aan in de Premier League.

  12:06
 • 12:05
 • Als de Belgen winnen tegen de nummer 46 op de FIFA-wereldranglijst, pronken ze halverwege de kwalificaties met een 15 op 15. 12:04
 • 12:03
 • 12:03
 • 12:01
 • 12:00
 • België - Griekenland live op Sporza De Rode Duivels nemen het om 20.45u op tegen Griekenland. U kunt de kwalificatiematch rechtstreeks volgen op alle kanalen van Sporza. Frank Raes (Eén) en Peter Vandenbempt (Radio 1) zijn uw commentatoren in het Koning Boudewijnstadion. 11:58
 • vooraf 11:55
 • Opstelling Griekenland Stefanos Kapino, Vassilis Torosidis, Konstantinos Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Giorgos Tzavellas, Petros Mantalos, Panagiotis Tachtsidis, Kostas Fortounis, Andreas Samaris, Kostas Stafylidis, Kostantinos Mitroglou
 • Opstelling België Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Laurent Ciman, Jan Vertonghen, Nacer Chadli, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Radja Nainggolan, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Yannick Carrasco
 

voorronde WK (Rode Duivels)  |  Speeldag 5

Cyprus 0-0 Estland
Bosnië-Herzegovina 5-0 Gibraltar
België 1-1 Griekenland

Matchinfo

België Griekenland
1 Courtois 12 Kapino
2 Alderweireld 15 Torosidis
23 Ciman 4 Manolas
5 Vertonghen 19 Papastathopoulos
22 Chadli 3 Tzavellas
6 Witsel 20 Mantalos
8 Fellaini 17 Tachtsidis
4 Nainggolan 10 Fortounis
14 Mertens 22 Samaris
9 R. Lukaku 21 Stafylidis
10 Carrasco 11 Mitroglou
wisselspelers
19 Dembélé 6 Tziolis
11 Mirallas 8 Zeca
3 Vermaelen 9 Vellios
7 T. Hazard 1 Glykos
12 Mignolet 2 Maniatis
13 Sels 5 Siopis
15 Foket 7 Androutsos
16 Dendoncker 13 Kiriakidis
17 Origi 14 Bakasetas
18 Tielemans 16 Diamantakos
20 Benteke 18 Gianniotas
21 Batshuayi 23 Oikonomou
trainer
  Roberto Martinez   Michael Skibbe