Logo ${match.homeTeam.name} KV Mechelen
3
34' Schoofs | 60' Pedersen | 90+1' Hassane Bandé
Logo ${match.awayTeam.name} Anderlecht
4
18' Gerkens | 30' 37' Onyekuru | 43' Teodorczyk
einde
Jupiler Pro League - Speeldag 10 13/10/2017 20:30
0 - 1 Gerkens 18'
0 - 2 Onyekuru 30'
34' Schoofs 1 - 2
1 - 3 Onyekuru 37'
1 - 4 Teodorczyk 43'
60' Pedersen 2 - 4
90+1' Hassane Bandé 3 - 4

Vanhaezebrouck debuteert met zege bij Anderlecht na doelpuntenfestival

vr 13/10/2017 - 22:20 KV Mechelen en Anderlecht hebben de toeschouwers verwend met 7 doelpunten: 3-4. Anderlecht leek zijn schaapjes op het droge te hebben bij de rust: Vanhaezebrouck zag zijn mannen creatief acteren en - geholpen door de thuisdefensie - 4 keer scoren. "Het was genieten", aldus de debuterende coach. Na de rust was KV Mechelen baas en kwam het nog dicht. Anderlecht wipt naar de 3e plaats.

KV Mechelen Anderlecht

KV Mechelen-Anderlecht in een notendop:

Sleutelmoment: Teodorczyk laat op het uur na om de 1-5 te maken, invaller Pedersen maakt een minuut later de 2-4. Zo groeit het geloof bij KVM om er te blijven voor gaan.
Man van de match: Hein Vanhaezebrouck. Hij liet - met Kums en Gerkens - zijn team vrank en vrij en met balbezit aanvallend acteren. Dat leverde 4 goals op voor de rust. Er heersen weer overwegend positieve geluiden rond Anderlecht na de negativiteit in de laatste weken onder Weiler.
Opvallend: Het was van de herfst van 2012 geleden dat Anderlecht of Vanhaezebrouck (toen als Kortrijk-coach) nog eens in Mechelen kon winnen.

Anderlecht maakt verschil met veel positiewissels en lopende mensen

Vanhaezebrouck begon met Boeckx, Gerkens en Kums - die door Weiler in de competitie niet meer werd gebruikt - in de basis. De eerste minuten waren voor een vinnige thuisploeg zonder gevaar, maar geleidelijk aan herstelden de bezoekers het evenwicht en trokken ze het laken naar zich toe.

Dankzij heel wat positiewissels, lopende mensen en verzorgd voetbal werd de Mechelse defensie al te vaak uit verband gespeeld. De 1-0 van Gerkens was daar een schoolvoorbeeld van: Hanni tikte een gerecupereerde bal in 1 tijd tot bij de doorlopende Gerkens en die bleef heel koel oog in oog met Coosemans: 0-1.

KV Mechelen kon daar enkel een kopbal van Cocalic tegenoverstellen. Aan de overkant miste Kums van een haar de 0-2. Op het halfuur kwam die er toch, toen Onyekuru en Teodorczyk onder elkaar mochten uitmaken wie een diep gestoken bal mocht binnentrappen. Het werd de Nigeriaan.

4 Anderlecht-goals voor de rust, positieve coaching van Hein

KV Mechelen kwam er niet meer aan te pas, maar maakte er plots toch weer een match van: Schoofs trapte tegen de kuit van Kara en zo was Boeckx verrast: 1-2.

Anderlecht diepte evenwel meteen de voorsprong weer uit: Onyekuru profiteerde van nog meer weinig doortastend verdedigen: hij pikte een diepe bal op, dribbelde even en trapte toen fraai net onder de winkelhaak.

En alsof dat nog niet genoeg was voor de rust, mocht ook nog Teodorczyk scoren. Trebel stak de bal diep, de Pool gleed hem binnen. De hele eerste helft viel de positieve coaching van Vanhaezebrouck op, met duimen overal.

KV Mechelen domineert erna

In de tweede helft kregen we een heel ander spelbeeld. Anderlecht gaf niet thuis en KV Mechelen - nu met 4 in plaats van 3 achteraan - trok enthousiast naar voren.

Op het uur haalde Cocalic de bal van Teodorczyk van de lijn, 30 seconden later kopte invaller Pedersen raak: geen 1-5, maar 2-4 dus en hernieuwde moed voor de thuisploeg.

KV Mechelen - gesteund door een vol huis - bleef komen, Anderlecht moest terug. Echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet, Bandé trapte eens mis en vrijschoppen van Matthys en Schoofs waren een beetje gevaarlijk. De knal van El Messaoudi scheerde de lat.

De bezoekende buit leek binnen, tot Bandé in de 1e van 3 extra minuten alsnog de aansluitingstreffer maakte, zijn 5e goal in 6 duels. Zo werd het nog even spannend voor Vanhaezebrouck en de zijnen, maar die konden alsnog opgelucht ademhalen.

???media.video.type.mz_vod???

Vanhaezebrouck: "In de eerste helft was het genieten"

 • Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht-coach): "De 3-4-zege was het meest interessante om te onthouden vanavond. De 3 punten zijn heel belangrijk. Bij momenten zag ik ook heel goeie dingen. Maar er zijn uiteraard ook werkpunten. Dat is ook logisch als je met een groep werkt, die je nog maar 2 dagen samen hebt gehad. Ik feliciteer de jongens met wat ze vandaag al hebben laten zien. Het is hun verdienste. In de eerste helft was het genieten. We hebben heel veel spelers die efficiënt kunnen zijn. Alleen hadden we in de 2e helft efficiënter moeten zijn. Met een 5e goal was de match dood geweest. Als ze een 2e scoren, moet je vooral vermijden dat er een 3e komt. Gelukkig was dat maar 2 minuten voor het einde. Ik had zo'n 2e helft eigenlijk niet verwacht, daaraan zie je dat we nog werkpunten hebben."
 • Sven Kums (Anderlecht): "Onze 1e helft was goed en we werkten onze kansen af, al hadden we er meer kunnen maken. Na de rust wilden we op hetzelfde elan voortdoen, maar zij begonnen meer druk te zetten. De bal viel 2 keer goed voor hen en dan was het nog even bibberen. We hadden de match makkelijker moeten kunnen uitspelen. Al bij al is de zege verdiend. Mijn prestatie? Ik heb even niet meer gespeeld, dus ik zal nog wat ritme nodig hebben. Ik ben blij dat ik vandaag 90 minuten heb kunnen spelen op mijn vertrouwde positie. Het liep ook goed met Trebel. Ik ben altijd een gelukkige voetballer. Als ik op het veld sta, probeer ik mijn ding te doen, soms lukt dat, soms niet."

Ferrera: "Ongelooflijk slecht halfuur voor de rust"

 • Yannick Ferrera (KV Mechelen-coach): "We begonnen heel goed aan de match, maar toonden niet genoeg kwaliteit toen we in balbezit waren. Toen volgde een ongelooflijk slecht halfuur van ons. We waren nergens, noch op de afhakende spelers, noch op de infiltrerende spelers. Bij de rust beslisten we het middenveld te versterken. Het was een beetje beter in de 2e helft, onze ingesteldheid was ook goed. Laat ons eerlijk zijn: we maken de 2-4, maar net daarvoor kon het 1-5 zijn. Ik zou de spelers willen feliciteren voor de 2e helft, maar ik mag niet: want het is normaal van te vechten."
 • Tim Matthys (KV Mechelen): "Na het 3e doelpunt konden we op zoek naar het 4e omdat je in de emotie zit en het publiek erachter stond, maar de tijd was te kort. Na de eerste helft was de coach behoorlijk boos, omdat er afspraken niet helemaal nagekomen werden. Dan was het zaak om niet nog doelpunten te pakken. In de 2e helft hebben we geprobeerd om de aansluiting te maken. Dat is goed gelukt, maar de 3-4 viel te laat."

Fase per fase • live berichtgeving

 • Einde 22:21
 • Einde: Vanhaezebrouck debuteert met zege Hein Vanhaezebrouck heeft zijn debuut als Anderlecht-coach niet gemist: hij won met 3-4 op het veld van KV Mechelen. Na een geweldig goeie eerste helft, met ook een zwakke thuisdefensie, ging zijn team met een 1-4-voorsprong rusten. In de 2e helft was KV Mechelen baas, Anderlecht kwam er amper uit. Pedersen maakte de 2-4, de 3-4 van Bandé viel echter pas in de extra tijd. 90+5'
 • Nicolae Stanciu  Anderlecht  90+4'
 • Coosemans houdt Teodorczyk van 5e goal De Pool mag alleen op het KVM-doel af en heeft de partij maar te beslissen. Coosemans doet het echter heel goed en blijft goed voor de spits liggen... 90+4'
 • Henry Onyekuru uit Ivan Obradovic in Anderlecht 90+2'
 • Onyekuru eraf Vanhaezebrouck wisselt meteen: Obradovic komt voor Onyekuru, die alle tijd heeft. 90+3'
 • Bandé scoort aansluitingstreffer in extra tijdBandé maakt zijn 5e goal, nadat hij met wat geluk in balbezit was gekomen. Nog 2 minuten. 3KV Mechelen 4Anderlecht doelpunt Boureima Hassane Bandé KV Mechelen 90+2'
 • Latscherend schot El Messaoudi Het kalf lijkt verdronken voor de moedige thuisploeg. El Messaoudi haalt uit van buiten de 16, zijn schot gaat maar nipt over. 90'
 • 22:13
 • Pieter Gerkens uit Alexandru Chipciu in Anderlecht 85'
 • Gerkens wissel met handshake Chipciu komt Gerkens vervangen. Die maakte de eerste goal en speelde een goeie match, vooral voor de rust. Vanhaezebrouck bedankt hem met een handshake. 86'
 • Geel Dendoncker Lardot geeft KVM weer een vrijschop na een fout van Stanciu. Anderlecht is niet akkoord, Dendoncker toont dat iets te opzichtig en krijgt geel. Schoofs trapt de bal op Boeckx, die de bal wel even laat vallen. 84'
 • Leander Dendoncker  Anderlecht  83'
 • Hein Vanhaezebrouck is na de rust toch nerveuzer dan ervoor. Radiocommentator Peter Vandenbempt 83'
 • Vrijschop Matthys op muur Op een interessante plaats mag Matthys een vrijschop trappen - 24 meter van Boeckx. Hij kan dat, maar de muur staat in de weg. Meer dan een zesde corner komt er niet uit voort. 80'
 • Frank Boeckx  Anderlecht  79'
 • 15 minuten voor Mechelen Vanhaezebrouck is niet tevreden met wat hij na de rust ziet van zijn jongens. KV Mechelen blijft nu al de hele 2e helft komen. 78'
 • Sofiane Hanni uit Nicolae Stanciu in Anderlecht 74'
 • Stanciu vervangt Hanni (met applaus) Vanhaezebrouck voert zijn 1e wissel door. Aanvoerder Hanni komt eraf, Stanciu erop. Hanni geeft een applaus voor de meegereisde fans, de aanvoerder krijgt zelf ook een ovatie voor zijn match. Dat zal de Algerijn (en zijn coach) deugd doen. De voorbije weken werd hij vaak op de korrel genomen door (een deel van) de fans. 74'
 • Yohan Croizet uit Tim Matthys in KV Mechelen 72'
 • Matthys vervangt Croizet (in pijn) Matthys, de man die vorig seizoen de 3-2 maakte tegen Anderlecht, komt erop. Croizet heeft last van zijn bovenbeen en mag gaan rusten. Het is de 100e competitiewedstrijd voor Matthys voor KV Mechelen. 72'
 • KV Mechelen is de betere ploeg in de 2e helft, Anderlecht geeft niet thuis. Radiocommentator Peter Vandenbempt 71'
 • Sofiane Hanni  Anderlecht  70'
 • Geel voor Hanni Spelbederf kost Hanni geel. De Anderlecht-aanvoerder ging aan het truitje van zijn ex-ploegmaat Croizet hangen. De ref liet het spel eerst goed doorgaan, maar kwam dan terug op de fase met een geel karton. 70'
 • Bandé raakt bal slecht Schoofs zet de bal goed voor vanaf rechts. Bandé wil vanaf de stip trappen, niet makkelijk, maar de jongeling raakt de bal slecht. 69'
 • Moeilijk moment Anderlecht Voor het eerst in de match beleeft Anderlecht enkele lastige minuten. Op enthousiasme wordt het teruggedrukt door de thuisploeg. Nog 25 minuten. kan KVM nog iets doen aan de score? 66'
 • KV Mechelen duwt Anderlecht moet toch oppassen, want het kan soms spoken Achter de Kazerne. Dendoncker moet met een tackle ingrijpen, anders kon een vrijstaande Mechelaar de 3-4 maken. 63'
 • Invaller Pedersen kopt fraaiPedersen bewijst meteen zijn spitsentalent. De Deen komt goed voor Dendoncker en kopt al vallend gekruist binnen. Boeckx heeft geen verhaal. 2KV Mechelen 4Anderlecht doelpunt Nicklas Pedersen KV Mechelen 60'
 • Cocalic haalt bal van lijn De eerste keer dat Anderlecht zijn neus aan het venster steekt, moet Cocalic de bal van Teodorczyk van de lijn halen. De assist was van Onyekuru. 60'
 • KV Mechelen wil er nog wel iets van maken, maar Anderlecht controleert Radiocommentator Peter Vandenbempt 58'
 • Pedersen voor Ganvoula Ferrera grijpt een 2e keer in: spits Ganvoula (gehuurd van Anderlecht) kwam niet helemaal uit de verf, de meer ervaren Pedersen krijgt nog meer dan een halfuur om iets van zijn kunnen te tonen. 57'
 • Silvère Ganvoula uit Nicklas Pedersen in KV Mechelen 55'
 • De Witte krijgt 1e geel, Mechelen valt aan In een faire match gaat De Witte als eerste Lardots boekje in. Mechelen probeert en dringt naar voren: Ganvoula en Croizet jagen de kansen echter over. Anderlecht wacht een beetje af. 53'
 • Seth De Witte  KV Mechelen  53'
 • 21:38
 • Anderlecht 63% balbezit Opvallende cijfers van het balbezit in de eerste helft: KVM 37 procent, RSCA 63 procent. Onder René Weiler mocht dat vaak wat minder zijn... 47'
 • Hertekend KV Mechelen begint aan 2e helft El Messaoudi komt Vitas vervangen en gaat op het middenveld spelen. Ferrera past ook achteraan iets aan: 4 verdedigers in plaats van 3. 46'
 • Tweede helft 21:30
 • 21:21
 • Uros Vitas uit Ahmed El Messaoudi in KV Mechelen rust
 • 21:16
 • Rust 21:15
 • Het aantal opgestoken duimen van Hein Vanhaezebrouck is niet te tellen. De zeer positieve coaching van Vanhaezebrouck is zeer opmerkelijk. Radiocommentator Peter Vandenbempt 45+1'
 • Rust: 4 Anderlecht-goals in 1e helft van Hein Waar het de voorbije weken zo moeilijk liep voor Anderlecht, gaat het vandaag in de 1e 45 minuten erg vlot. Met heel wat positiewissels en creatief voetbal wordt de manke defensie van Mechelen danig op de proef gesteld: 4 goals zijn het resultaat. Gerkens, Onyekuru (2) en Teodorczyk maken de afgeweken 1-2 van Schoofs tot een voetnoot. 45+1'
 • 21:14
 • Teodorczyk glijdt de 1-4 binnenHet wordt pijnlijk voor KV Mechelen: Trebel steekt de bal diep naar Teodorczyk. De Pool zet glijdend zijn voet tegen de bal en passeert Coosemans. 1KV Mechelen 4Anderlecht doelpunt Lukasz Teodorczyk Anderlecht 44'
 • 21:12
 • Onyekuru dribbelt en scoortDe Mechelse defensie laat steken vallen. Weer is een diepe bal voldoende om verwarring te zaaien. Onyekuru pikt de bal op, mag op de rand van de 16 even dribbelen en - omdat hij niet aangevallen wordt - schiet de bal meteen maar fraai richting winkelhaak binnen. Zijn tweede van de avond. 1KV Mechelen 3Anderlecht doelpunt Henry Onyekuru Anderlecht 38'
 • Schoofs scoort met afgeweken balKV Mechelen, de laatste minuten weggezakt, maakt er weer een match van. Bandé dringt aan en Schoofs krijgt de bal in zijn voeten: van buiten de 16 haalt hij uit. Een oprapertje voor Boeckx, maar de kuit van Kara verandert de baan van het schot: 1-2. 1KV Mechelen 2Anderlecht doelpunt Rob Schoofs KV Mechelen 34'
 • 21:01
 • Onyekuru houdt Teodorczyk af en scoortHanni, weer hij, steekt een bal door de hoog opgeschoven thuisdefensie. Teodorczyk, randje wel of niet buitenspel, én Onyekuru, zeker niet buitenspel, liepen met zijn tweeën richting Coosemans. Onyekuru was het snelst bij de bal, ze moesten oppassen elkaar niet te hinderen. Daarna was het simpel. Laag rechts voorbij de uitgelopen Coosemans. 0KV Mechelen 2Anderlecht doelpunt Henry Onyekuru Anderlecht 31'
 • Kums mist de 0-2 van een haar Anderlecht is baas en had bijna de dubbele voorsprong. Na een snelle ingooi op links komt de bal bij Hanni. De bezoekende kapitein vindt Gerkens, die subtiel devieert naar Kums. Buitenkant voet draait zijn trap maar net naast de paal buiten. 28'
 • Cocalic kopt naast KV Mechelen heeft al een aantal corners mogen nemen: de laatste draait mooi naar het hoofd van Cocalic. De Bosnische verdediger richt echter slecht, de bal gaat zo'n 2 meter naast. Hier zat meer in. 27'
 • 20:54
 • 20:54
 • Gerkens werkt assist van Hanni koel afAnderlecht wint het duel op het middenveld, Hanni bedient in 1 tijd de doorlopende Gerkens, die Cocalic verschalkt. Gerkens kan alleen op Coosemans af en blijft heel koel: met links in de korte hoek treft hij raak. Vanhaezebrouck is maar wat blij: de duim gaat omhoog. De eerste echte kans van de match is binnen. 0KV Mechelen 1Anderlecht doelpunt Pieter Gerkens Anderlecht 18'
 • Hanni over Soufiane Hanni, de aanvoerder van Anderlecht met een verleden bij KV Mechelen, glipt door de buitenspelval. Sluw neemt hij een gerecupereerde bal mee, van net buiten de 16 trapt hij een meter over. 17'
 • 20:45
 • Boeckx gepast Anderlecht houdt na de vrijschop de bal binnen en Teodorczyk gooit de bal naar de penaltystip. Daar zet KVM een snelle counter op. Ganvoula en Bandé worden diep gezocht, maar Boeckx loopt uit zijn 16 en trapt net op tijd de bal weg. 16'
 • Rherras met zijn hand Onyekuru wil Rherras voorbij aan de linkerkant, maar die duwt de bal met zijn hand buiten. Ref Lardot houdt de kaarten op zak, het blijft bij een uitbrander. 15'
 • 20:42
 • Kums recupereert Teodorczyk is onzuiver, de tegenaanval belandt bij Bandé, maar die legt af in de voeten van Kums en niet in die van Schoofs. 12'
 • Anderlecht schuift op De voorbije minuten halen de bezoekers al een paar keer de overkant. Gevaar kwam daar nog niet uit voort. Samenspel tussen Onyekuru en Teodorczyk liep mis, de pass van Dendoncker kwam niet aan. 10'
 • 20:39
 • 5 minuten ver Anderlecht heeft nog geen enkele keer kunnen dreigen, ze komen nauwelijks over de middenlijn uit. Kums' pass naar Onyekuru kwam er niet goed uit. 5'
 • 1e kans voor KVM KV Mechelen zet de eerste aanval op. De bal vanaf de linkerkant komt net niet goed aan bij Ganvoula. De Anderlecht-huurling kan er enkel met een gestrekt been zijn voetje even tegenzetten. 2'
 • Anderlecht trapt af KV Mechelen gaat meteen op de bal jagen. 1'
 • eerste helft 20:30
 • Anderlecht-spelers in kringetje De 11 spelers die Vanhaezebrouck selecteerde om aan de match te beginnen staan arm in arm. Ze beseffen het belang van deze match. 20:28
 • Anderlecht is altijd speciaal en plezant. Hopelijk wordt het vandaag zoals vorig seizoen (toen KV Mechelen won, red). KV Mechelen wil niet afwachten, maar ook zijn spel spelen. KV Mechelen-coach Ferrera 20:25
 • Ik reken erop dat de spelers vandaag zelf initiatief nemen. We hebben een aantal zaken aangekaart, maar de tijd was kort. Ik had maar 2 dagen een volledige groep. Een resultaat halen is wel het belangrijkste. Anderlecht-coach Vanhaezebrouck 20:23
 • Boeckx keepte de laatste competitieduels en maakte ook alle trainingen de voorbije dagen mee. Daarom staat hij in het doel. Anderlecht-coach Vanhaezebrouck 20:20
 • 20:20
 • 2e keer stampvol AFAS Stadion Voor de 2e keer is het "nieuwe" Achter de Kazerne uitverkocht. Bijna 17.000 toeschouwers wonen het beladen duel bij. De vorige keer was in maart 2017, toen zagen ze hoe KV Mechelen Anderlecht klopte met 3-2. 20:15
 • Tomecak (KVM) speelgerechtigd en in de basis Op juridische grond mag KV Mechelen zijn Kroatische zomeraanwinst Ivan Tomecak opstellen. Die ontbond zijn contract bij Al-Nassr in Saudi-Arabië, maar er kwam nog geen vrijgave van de Saudische bond. De Brusselse kortgedingrechter besliste deze week dat de KBVB de rechtsback speelgerechtigd moet verklaren. Hij staat al meteen in de basis. 20:07
 • Geen nummer 13 op vrijdag de 13e Op vrijdag de 13e schuilt het geluk of ongeluk misschien ergens wel achter een hoekje. Opvallend, maar dat nummer zien we niet terug in de ploegen vanavond: zowel in de basis als op de bank bij KV Mechelen en Anderlecht draagt niemand 13. 20:06
 • Ganvoula en Bandé zijn Anderlecht-bekenden Yannick Ferrera kiest met Ganvoula en Bandé voor 2 "Anderlecht"-getinte spelers. Ganvoula deed in de voorbereiding nog mee bij Anderlecht, overgekomen van Westerlo, maar hij werd alsnog uitgeleend aan KV Mechelen. En Bandé is de revelatie dit seizoen bij KVM met 4 goals in 5 competitieduels. Vorig seizoen werd de 18-jarige nog doorgestuurd als tester bij Anderlecht. KVM nam in de zomer ook Andy Kawaya over van Anderlecht, die zit op de bank. 20:02
 • Geen Sels in doel Vanhaezebrouck kiest zoals Weiler dus in doel voor Boeckx en niet voor Sels. Met die laatste beleefde hij nochtans vele successen bij AA Gent. 20:00
 • 19:49
 • Hein kiest voor Kums, ook Boeckx en Gerkens in 11 Sven Kums krijgt op de 10e speeldag zijn kans van de trainer met wie hij bij Gent de Gouden Schoen verdiende. Het was van de 5e speeldag eind augustus geleden dat de nieuwkomer nog eens mocht meedoen in de competitie. Op 12 september tegen Bayern pakte hij snel rood, enkel in de beker op Westerlo mocht hij nog eens opdraven. Hij paste niet in de plannen van René Weiler. 19:34
 • 19:34
 • 19:29
 • Ik wil graag winnen. Als dat met goed voetbal is, zo veel te beter, maar winnen in Mechelen is sowieso al een serieuze uitdaging. Hein Vanhaezebrouck 09:39
 • Moeilijke verplaatsing voor Vanhaezebrouck Hein Vanhaezebrouck heeft het altijd moeilijk op het veld van KV Mechelen. Als coach kon hij nog maar 1 keer met de 3 punten naar huis. Dat was richting Kortrijk in het seizoen 2012-2013. Toen won hij met 0-2. Begin dit seizoen Had Vanhaezebrouck moeten winnen met Gent, maar daar besliste Tim Matthys anders over (1-1). 09:09
 • Hein Vanhaezebrouck in Mechelen: 1 zege op 10
  seizoen team uitslag
  2008-2009 KV Kortrijk 1-1
  2010-2011 KV Kortrijk 1-0
  2011-2012 KV Kortrijk 0-0
  2012-2013 KV Kortrijk 0-2
  2013-2014 KV Kortrijk 5-2
    KV Kortrijk (play-offs) 2-1
  2014-2015 AA Gent 0-0
  2015-2016 AA Gent 2-0
  2016-2017 AA Gent 2-0
  2017-2018 AA Gent 1-1
    Anderlecht  
  09:06
 • In Mechelen heeft Hein Vanhaezebrouck het altijd moeilijk.

  09:05
 • 09:03
 • 09:02
 • Opener 10e speeldag Na de interlandbreak is KV Mechelen-Anderlecht de zeer aantrekkelijke opener van de 10e speeldag in de Jupiler Pro League. Aftrap om 20.30u. 09:00
 • vooraf 09:00
 • Opstelling Anderlecht Frank Boeckx, Leander Dendoncker, Kara Mbodji, Olivier Deschacht, Dennis Appiah, Sven Kums, Adrien Trebel, Henry Onyekuru, Pieter Gerkens, Lukasz Teodorczyk, Sofiane Hanni
 • Opstelling KV Mechelen Colin Coosemans, Uros Vitas, Edin Cocalic, Seth De Witte, Faycal Rherras, Rob Schoofs, Mats Rits, Ivan Tomecak, Yohan Croizet, Silvère Ganvoula, Boureima Hassane Bandé
 

Jupiler Pro League  |  Speeldag 10

KV Mechelen 3-4 Anderlecht
Charleroi 2-2 Eupen
Racing Genk 1-1 Excel Moeskroen
Lokeren 1-1 STVV
AA Gent 2-0 Waasland-Beveren
Standard 3-1 Kortrijk
KV Oostende 2-3 Club Brugge
Antwerp 3-0 Zulte Waregem

Matchinfo

KV Mechelen Anderlecht
26 Coosemans 23 Boeckx
5 Vitas 32 Dendoncker
15 Cocalic 4 Mbodji
4 De Witte 3 Deschacht
63 Rherras 12 Appiah
16 Schoofs 20 Kums
11 Rits 25 Trebel
17 Tomecak 9 Onyekuru (2)
10 Croizet 8 Gerkens
35 Ganvoula 91 Teodorczyk
27 Hassane Bandé 94 Hanni
wisselspelers
3 El Messaoudi 10 Stanciu
9 Pedersen 11 Chipciu
7 Matthys 37 Obradovic
20 Kolovos 1 Sels
22 Cobbaut 2
47 Kawaya 17 Bruno
49 Moris 36 Beric
99 Harbaoui
trainer
  Yannick Ferrera   Hein Vanhaezebrouck