Logo ${match.homeTeam.name} Beerschot Wilrijk
2
Logo ${match.awayTeam.name} Cercle Brugge
3
einde
Eerste klasse B - Speeldag 22 13/01/2018 20:30

Wat een ommekeer: Cercle gaat in slotfase van 2-0 naar 2-3

za 13/01/2018 - 22:22 Cercle Brugge heeft Beerschot Wilrijk na een onwaarschijnlijke slotfase een hak gezet. Beerschot Wilrijk leek zegezeker, maar zag in 5 minuten een 2-0-voorsprong omgezet worden in een 2-3-nederlaag.

Beerschot Wilrijk had Cercle Brugge bij de rust al tegen het canvas gemept. De bezoekers eisten de bal op en kampeerden geregeld op de helft van Beerschot, maar waren voorin onmondig en onmachtig.

De thuisploeg sloeg dan weer op de gepaste momenten toe. Na ruim 10 minuten bediende Placca Mbombo, die de 1-0 niet liet liggen. Halfweg de eerste helft werd de score verdubbeld: Kone verschalkte zijn eigen doelman met een zeer ongelukkige tussenkomst.

Tot de 82e minuut zag het er niet naar uit dat Cercle Brugge iets zou rapen op het Kiel. Maar het venijn zat in de staart. Met een onwaarschijnlijk slotoffensief ging Cercle alsnog met de volle buit aan de haal.

Bruno bracht de spanning terug: een slechte corner viel met wat geluk voor zijn voet. Enkele tellen later scoorde Cardona met een flukse trap de onverwachte gelijkmaker. En nog was het niet gedaan: aanvoerder Lambot was de held van Cercle. Gekker moest het overigens niet worden: de 3-3 van de thuisploeg bleef aan de lat hangen.

Beerschot Wilrijk - Cercle Brugge: 2-3

Doelpunten: 13' Mbombo 1-0, 22 Kone 2-0, 82' Bruno 2-1, 85' Cardona 2-2, 87' Lambot 2-3

Lambot: "We hebben karakter getoond"

"Onze eerste helft was niet goed, de tweede helft was veel beter met meer druk", analyseerde doelpuntenmaker Benjamin Lambot bij Sporza.

"Die eerste goal gaf ons vertrouwen, de rest ging over mentaliteit. We hebben karakter getoond en op het einde was er een klein mirakel. Top."

Cercle Brugge klopte vorige week OH Leuven, vandaag werd Beerschot Wilrijk gevloerd. Volgende week wacht Lierse. Met 9 op 9 tegen zijn grootste concurrenten zou Cercle een flinke stap naar de periodetitel kunnen zetten. "We hebben al twee stappen gezet, volgende week kan er nog een grote stap volgen."

Dom: "Zo'n teleurstelling heb ik nog niet vaak meegemaakt"

"Ik heb geen idee wat er gebeurd is", reageerde Beerschot-speler Joren Dom. "We hebben Cercle Brugge 82 minuten volledig weggespeeld. Ze hadden geen kansen, maar plots ging het snel. Zo'n teleurstelling heb ik nog niet vaak meegemaakt."

"Ik weet niet of er bij ons paniek was, maar we waren drie keer niet geconcentreerd. We hadden nochtans 82 minuten zo scherp gespeeld."

"Ik denk dat het nu verstandiger is om de focus te leggen op de finalewedstrijden en niet op een tweede periodetitel. Het kan snel gaan in deze competitie, maar het is aangewezen om het geweer van schouder te veranderen."

Fase per fase • live berichtgeving

  • Einde 22:23
  • Start tweede helft 21:34
  • Rust 21:19
  • Start eerste helft 20:31
 

Eerste klasse B  |  Speeldag 22

Westerlo 0-0 Roeselare
Beerschot Wilrijk 2-3 Cercle Brugge
Lierse SK 2-1 Tubeke
OH Leuven 3-1 Union

Matchinfo