Logo ${match.homeTeam.name} Cercle Brugge
1
Logo ${match.awayTeam.name} OH Leuven
0
einde
Eerste klasse B - Speeldag 21 05/01/2018 20:30

Cercle opent 2018 met belangrijke zege tegen OH Leuven

vr 05/01/2018 - 22:25 Cercle Brugge heeft OH Leuven een eerste nederlaag toegediend in het nieuwe jaar: 1-0. Door die zege springt Cercle (voorlopig) over Lierse naar de leidersplek in de 2e periode. Morgen ontvangt Lierse Beerschot Wilrijk.

Cercle ziet doelpunt afgekeurd

Oud-Heverlee Leuven diende Cercle Brugge in de eerste periode twee nederlagen toe en dat waren de Bruggelingen duidelijk nog niet vergeten. Cercle domineerde dan ook de 1e helft tegen een zwak OHL, maar veel doelkansen leverde dat overwicht niet op.

Oud-Heverlee Leuven rekende vooral op de omschakeling, maar kon doelman Nardi voor de rust niet in verlegenheid brengen. Het weinige doelgevaar kwam van de thuisploeg.

Tormin sneed vanop rechts naar binnen, maar besloot pal op Gillekens. In het slot van de 1e helft leek diezelfde Tormin nog voor de 1-0 te zorgen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Rode kaart voor Cercle, dat toch nog scoort

Al vroeg in de 2e helft leek Cercle zichzelf in de voet te schieten, toen Tormin voor een schwalbe een 2e gele kaart kreeg. OHL nam de wedstrijd nadien in handen, tot Bagayoko Omolo neerhaalde in het strafschopgebied. Cardona aarzelde niet en zette Cercle op voorsprong.

Met nog 20 minuten op de klok schakelde OHL een versnelling hoger en plots werden er wel kansen gecreëerd. Nardi toonde zijn kunnen op de pogingen van Aguemon en Storm. En in de absolute slotfase ranselde diezelfde Nardi nog een poging van Maertens net onder de lat weg.
 

concertphotographers.be

VIDEO: Verslag van Cercle-OHL

Fase per fase • live berichtgeving

  • Einde 22:24
  • Start tweede helft 21:38
  • Rust 21:20
  • Start eerste helft 20:32
 

Eerste klasse B  |  Speeldag 21

Cercle Brugge 1-0 OH Leuven
Lierse SK 2-1 Beerschot Wilrijk
Tubeke 2-1 Westerlo
Union 1-2 Roeselare

Matchinfo