Logo ${match.homeTeam.name} OH Leuven
1
Logo ${match.awayTeam.name} Union
0
einde
Eerste klasse B - Speeldag 13 28/10/2017 20:30

OH Leuven kan leidersplaats niet heroveren met krappe zege

za 28/10/2017 - 22:24 Oud-Heverlee Leuven heeft de drie punten gepakt op de voorlaatste speeldag van de eerste periode. Schuermans maakte de enige goal tegen Union. OHL heeft wel evenveel punten als Beerschot Wilrijk, maar het doelpuntensaldo van de ploeg van Marc Brys is beter.

De strijd om de eerste periodetitel in 1B blijft spannend tot de laatste speeldag. Beerschot Wilrijk had met een klinkende zege tegen Roeselare zijn doelpuntensaldo danig opgekrikt en dus wist concurrent OH Leuven dat het ook voor een doelpuntenfestival moest zorgen tegen Union.

Dat besef werkte blijkbaar verlammend want de thuisploeg kreeg voor de pauze maar een bal tussen de palen. De bezoekers zorgden voor nog minder doelgevaar dus stond de brilscore logischerwijs nog op het bord bij de rust.

Ook na de koffie speelde OHL niet als een kandidaat voor promotie. Het had een stilstaande fase nodig om de score te openen. De bezoekende doelman duwde een vrijschop van Aguemon gewoon in de voeten van Scheurmans. Die profiteerde: 1-0.

Union probeerde nog tegen te prikken, maar Gillekens had nog een goede redding in huis op een poging van Tabekou. Door de zege komt OHL wel weer naast Beerschot Wilrijk aan de leiding, maar het team van coach Brys heeft een bonus van twee doelpunten voor de laatste speeldag.

Wedstrijdgegevens:

Doelpunten: 64' Schuermans 1-0

Fase per fase • live berichtgeving

  • Einde 22:24
  • Start tweede helft 21:36
  • Rust 21:18
  • Start eerste helft 20:33
 

Eerste klasse B  |  Speeldag 13

Beerschot Wilrijk 5-0 Roeselare
Westerlo 0-1 Lierse SK
OH Leuven 1-0 Union
Tubeke 1-1 Cercle Brugge

Matchinfo