Logo ${match.homeTeam.name} Heather Watson
1
Kwal
Logo ${match.awayTeam.name} Elise Mertens
2
2
einde
WTA-Hobart - Halve finales 12/01/2018 04:00
Heather Watson (Kwal) GBR
Elise Mertens (2) BEL
  4 6 2    
EINDE Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Set 5
  6 1 6    

VIDEO: Mertens opnieuw naar finale in Hobart: "Een nieuwe eindzege zou geweldig zijn"

vr 12/01/2018 - 06:35 Elise Mertens (WTA-36) heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Hobart. Tegen Heather Watson (WTA-74), die het toernooi won in 2015, had ze wel 3 sets nodig. Mertens kan in Hobart zichzelf opvolgen op de erelijst. "Ik hou erg mooie herinneringen over aan mijn winst van vorig jaar, en wil dat opnieuw beleven."

In de kwartfinales hoefde Elise Mertens niet in actie te komen. Die extra rust zou haar goed van pas komen tegen Heather Watson uit Groot-Brittannië, in 2015 nog winnares in Hobart.

De eerste set verliep probleemloos voor Mertens. In het 5e spelletje ging ze door de opslag van Watson en dat volstond voor setwinst: 6-4. Maar in de 2e set sputterde de motor bij onze landgenote. Ze moest 2 keer haar service inleveren en zag de Britse de set winnen met 1-6.

In de beslissende 3e set trok Mertens het laken opnieuw naar zich toe. Ze snoepte op haar beurt 2 opslagspelletjes af van Watson en schreef de set op haar naam met 6-2.

Mertens blijft zo op koers om zichzelf op te volgen op de erelijst in Hobart. In de finale neemt ze het op tegen Mihaela Buzarnescu (WTA-57). Mertens stond al twee keer tegenover de Roemeense en trok evenveel keer aan het langste eind.

Mertens: "Ik zal sterk moeten tennissen tegen Buzarnescu"

Met een finaleplaats in Hobart begint Mertens dus weer uitstekend aan het nieuwe seizoen. "Uiteraard ben ik erg blij met mijn parcours tot dusver in Hobart. Ik wilde het jaar goed beginnen en denk dat ik daarin geslaagd ben."

"In de eerste set waren we aan elkaar gewaagd, en nadien kreeg ik moeilijkheden met haar spel. Maar ik beet door en ging op zoek naar oplossingen. In set drie probeerde ik de bal zoveel mogelijk in het veld te houden, omdat ik in het terugslaan de betere was. Die tactiek heeft geloond."

In de finale wacht nu Mihaela Buzarnescu. Mertens klopte de Roemeense al twee keer, in 2015. "Die partijen dateren al van lang geleden. Op papier start ik misschien als favoriete, maar ik zal sterk moeten tennissen."

"Ik hou erg mooie herinneringen over aan mijn winst van vorig jaar, en wil dat opnieuw beleven. De voorbije twaalf maanden ben ik progressie blijven boeken. Ik hoop dat ik dat kan tonen. Een nieuwe eindzege zou geweldig zijn."

Bekijk enkele hoogtepunten:

Fase per fase • live berichtgeving

 • Elise Mertens BEL

  geboortedatum: 17/11/1995
  geboorteplaats: Leuven
  lengte: 1,79 m
  gewicht: 67 kg
  slag: rechtshandig
  backhand: tweehandig
  prof sinds: 2013

 • Heather Watson GBR

  geboortedatum: 19/05/1992
  geboorteplaats: Guernsey (GBr)
  lengte: 1,70 m
  gewicht: 63 kg
  slag: rechtshandig, dubbelhandige backhand
  prof sinds: 2009

 

WTA-Hobart  |  Halve finales

einde 1 2
Tsoerenko (OEK-5) 2 2      
Buzarnescu (ROE) 6 6      
einde 1 2 3
Watson (GBR-Kwal) 4 6 2    
Mertens (BEL-2) 6 1 6