Logo ${match.homeTeam.name} Mihaela Buzarnescu
1
Logo ${match.awayTeam.name} Elise Mertens
2
2
einde
WTA-Hobart - Finale 13/01/2018 02:00
Mihaela Buzarnescu ROE
Elise Mertens (2) BEL
  1 6 3    
EINDE Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Set 5
  6 4 6    

Elise Mertens wint opnieuw het toernooi van Hobart

za 13/01/2018 - 10:34 Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Elise Mertens is erin geslaagd de uitgeregende en veelvuldig onderbroken finale van Hobart (250.000 dollar) tot een goed einde te brengen. Voor onze landgenote is het de tweede WTA-toernooizege in haar carrière. Vorig jaar was ze ook al de beste in de Australische stad.

Regen van begin tot einde

De titelstrijd tussen Elise Mertens (WTA-36) en Mihaela Buzarnescu (WTA-57) moest vannacht Belgische tijd zijn beslag krijgen, maar al snel werd duidelijk dat de regen stokken in de wielen zou steken.

Zo moest de start van de partij al meteen uitgesteld worden. Halfweg de eerste set, bij 3-1 voor Mertens, volgde de tweede onderbreking. Toen de speelsters weer het veld opkonden, won Mertens 3 games op een rij (en de set): 6-1.

Tweede set is voor de Roemeense

De grijze wolken bleven echter boven het terrein hangen en na 3 spelletjes in set 2 was het opnieuw prijs. Bij een 2-1-voorsprong voor Mertens begon het te druppelen en kon de umpire niet anders dan de speelsters naar binnen te sturen.

Rond 7.45u onze tijd was de regenbui in Hobart achter de rug en konden Mertens (22) en Buzarnescu (29) weer ten tonele verschenen. De Roemeense bleek de rust het beste verteerd te hebben. Ze boog een 4-3-achterstand om en won de tweede set met 4-6.

Vijfde matchpunt is bingo

Zo moest voor het eerst sinds 2003 een derde set beslissen over de winnares van het toernooi in Hobart. In die beslissende set vond Mertens al snel weer het goeie ritme en brak ze Buzarnescu bij 2-1.

In een oogwenk stond Mertens 5-2 voor en versierde ze 2 matchpunten. De Roemeense redde ze allebei, waarna het nog maar eens begon te regenen en de speelsters op dit belangrijke moment in de wedstrijd weer naar binnen moesten.

Na een klein uurtje waren de courts weer droog en werd het spel hervat. Mertens versierde meteen weer 2 matchpunten, maar opnieuw poetste Buzarnescu ze weg. Bij 5-3 mocht Mertens dan zelf serveren voor de wedstrijd en ditmaal liet ze zich de kaas niet meer van het brood eten.

Felicitaties:

"Bedankt om te blijven kijken"

Elise Mertens is de eerste speelster die het toernooi van Hobart (dat 25 jaar bestaat) twee keer weet te winnen. In haar courtspeech vertelde ze dat ze zeer gelukkig was met haar overwinning.

"Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken die ondanks al de regenonderbrekingen toch gebleven is om de partij uit te kijken. Zeker ook de ballenjongens en -meisjes die het veld telkens weer droog gemaakt hebben. Hoe jullie met die handdoeken tekeer gegaan zijn en stonden te dansen... Ik heb er in de coulissen van genoten op tv (lacht). Voor de rest ben ik natuurlijk heel gelukkig met mijn titel. Ik moest hem verdedigen en heb dat met succes gedaan. Dit is heel mooi. Bedankt, iedereen!"

Einde van de finale en speeches:

Tweets tijdens de wedstrijd:

Fase per fase • live berichtgeving

 • Elise Mertens BEL

  geboortedatum: 17/11/1995
  geboorteplaats: Leuven
  lengte: 1,79 m
  gewicht: 67 kg
  slag: rechtshandig
  backhand: tweehandig
  prof sinds: 2013

 • Mihaela Buzarnescu ROE

  geboortedatum: 04/05/1988
  geboorteplaats: Boekarest (Roe)
  lengte: 1,75 m
  gewicht: 59 kg
  slag: linkshandig, dubbelhandige backhand
  prof sinds: 2004

   

 

WTA-Hobart  |  Finale

einde 1 2 3
Buzarnescu (ROE) 1 6 3    
Mertens (BEL-2) 6 4 6