Logo ${match.homeTeam.name} Venus Williams
1
9
Logo ${match.awayTeam.name} Sloane Stephens
2
einde
US Open vrouwen - Halve finales 08/09/2017 01:00
Venus Williams (9) VS
Sloane Stephens VS
  1 6 5    
EINDE Set 1 Set 2 Set 3 Set 4 Set 5
  6 0 7    

Sloane Stephens verrast Venus Williams en stoot door naar finale US Open

vr 08/09/2017 - 06:19 Update: vr 08/09/2017 - 06:20 In een Amerikaans onderonsje wist Sloane Stephens zich vannacht te plaatsen voor de vrouwenfinale van de US Open. Kind van de rekening was Venus Williams.

Match met 2 gezichten

Stephens begon als een sneltrein aan haar halve finale en liep Williams meteen onder de voet. Williams legde haar landgenote weinig in de weg en maakte een overvloed aan fouten. Na amper 24 minuten rondde Stephens de set af in haar voordeel: 6-1.

De 2e set was evenwel het spiegelbeeld van de openingsset. Williams kwam in haar spel en hing de bordjes op gelijke hoogte zonder Stephens een spelletje te gunnen: 0-6.

De beslissende 3e set leverde spektakel op. Vooral Stephens bewees haar fysieke paraatheid door in de lange rally's steeds de bovenhand te nemen. Williams liet zich verrassen door haar kwieke tegenspeelster en beet met 7-5 in het zand.

Stephens staat zo in haar 1e GrandSlam-finale uit haar carrière. Daarin zal ze het opnemen tegen de Amerikaanse Madison Keys, die eerder al Elise Mertens uitschakelde.

Een uitgeputte Williams moet de zege aan Stephens laten:

Williams: "Te veel fouten gemaakt"

Venus Williams liet zich verrassen en moet net voor de finale dus afdruipen. "Onze stijlen liggen ver uit elkaar. Hoe dan ook ben ik agressief blijven spelen, maar ik maakte gewoon te veel fouten", reageerde Williams.

"In de 1e set was ik niet goed. Daarna kwam ik meer in mijn spel en vond ik mijn niveau terug. Maar Sloane speelde defensief heel erg sterk. Zij heeft mij natuurlijk al veel vaker zien spelen."

"Op het einde probeerde ik nog alles uit de kast te halen, maar Sloane was gewoon iets beter", aldus een teleurgestelde Williams.

Stephens: "Sprakeloos"

Een groot succes voor de 24-jarige Stephens, die een opmerkelijk parcours aflegde vooraleer ze in de finale van de US Open geraakte. Pas eind juli maakte ze haar rentree na een aanslepende voetblessure die haar bijna een jaar aan de kant hield. Zo zakte ze terug tot de 957e plaats op de WTA-ranking.

Dit had ik nooit durven dromen.
Sloane Stephens

Op de US Open vond de Amerikaanse haar vertrouwen helemaal terug. "Toen ik aan mijn comeback begon, had ik nooit durven dromen dat ik 3 maanden later in de finale van de US Open zou staan", liet Stephens optekenen. "Ik heb hard gewerkt en dat loont nu. Ik ben sprakeloos."

"Ik ben zo gelukkig dat ik in mijn 1e finale van een GrandSlam-toernooi sta. Zeker omdat het voor eigen publiek is. Dat is de droom van iedere tennisspeelster."

Sensatie op Flushing Meadows:

Fase per fase • live berichtgeving

 • Sloane Stephens VS

  geboortedatum: 20/03/1993
  geboorteplaats: Plantation (VS)
  lengte: 1,70 m
  gewicht: 61 kg
  slag: rechtshandig
  prof sinds: 2007
   

 • Venus Williams VS

  geboortedatum: 17/06/1980
  geboorteplaats: Lynwood (VS)
  lengte: 1,85 m
  gewicht: 72,5 kg
  slag: rechtshandig, dubbelhandige backhand
  prof sinds: 1994

 

US Open vrouwen  |  Halve finales

einde 1 2
Vandeweghe (VS-20) 1 2      
Keys (VS-15) 6 6      
einde 1 2 3
Williams (VS-9) 1 6 5    
Stephens (VS) 6 0 7