VVV-Venlo-speler Thy kan iemand het leven redden en ontbreekt tegen PSV

di 13/03/2018 - 09:51 Lennart Thy mist de wedstrijd tegen PSV deze zaterdag door verplichtingen bij een andere match: een DNA-match. De 26-jarige Duitser van VVV kan een leukemiepatiënt helpen met een levensreddende stamceltransplantatie.

Lennart Thy, een aanvaller, stond als jonkie bij Werder Bremen DNA af om in de toekomst eventueel iemand met bloedkanker te kunnen helpen.

Nu, 7 jaar later, is gebleken dat er een DNA-match is met een leukemiepatiënt. VVV-Venlo, de club van de 26-jarige Duitser, ging meteen akkoord met de wens van zijn spits om deze week vrij te nemen. In die "vrije tijd" kan Thy bloed doneren om een stamceltransplantatie mogelijk te maken.

VVV-Venlo: "We zijn uitermate trots"

Bij VVV-Venlo zijn ze uitermate trots op hun aanvaller: "Lennart Thy kan een leven redden", was te lezen op de website van de club. "VVV-Venlo heeft uiteraard ingestemd met het verzoek van Thy om medewerking te verlenen aan dit bijzondere traject."

Venlo-coach Maurice Steijn reageerde ook positief op vi.nl. "Het is een bekroning van een memorabel seizoen." Vooraf als degradatiekandidaat bestempeld staat VVV mooi 12e. "Het is typerend voor Lennart, hij is een heel intelligente en sociale jongen".

Deze week zal Thy dus niet te zien zijn op de trainingsvelden in Venlo. De volgende competitiewedstrijd tegen Twente zal hij er normaal wel weer bij zijn. Door de interlandbreak staat die pas op 1 april gepland.

Ook Twitter was lovend voor de Duitse spits:

Er gingen ook al stemmen op om Thy tot "speler van de week" te kronen