VIDEO: "Dirtiest play ever" schokt Amerikaans schoolbasketbal

ma 12/03/2018 - 08:55 Tijdens de halve finale van de 1A-schooldivisie tussen Hanover en Centralia schrok het aanwezige publiek op door 1 van de flagrantste fouten uit de Amerikaanse basketbalgeschiedenis.

Bekijk hier de video:

In het 4e quarter van de wedstrijd kon Hanover-speler Thomas Atkins alleen op de ring afgaan. De student dacht een zee van tijd te hebben om zijn dunk voor te bereiden, maar daar dacht een "niet-geïdentificeerde" speler van Centralia anders over.

Net toen Atkins sprong, duwde zijn opponent hem in zijn onderrug. Resultaat: Atkins scoorde nog miraculeus, vloog verder onder de ring door en belandde onzacht tegen de structuur die het backboard omhoog houdt. De reactie van het publiek spreekt boekdelen.

Ongestraft maar niet beloond

Daarna keerde de boosdoener zijn slachtoffer onverschillig de rug toe. Onwaarschijnlijk genoeg werd hij niet uitgesloten. Atkins zelf moest even naast het terrein bekomen, maar keerde in de verlengingen nog terug en hielp zijn team mee aan de zege. Hanover mag zo voor de titel in de staat Kansas spelen.

De Amerikaanse pers reageerde met afschuw op de overtreding. "De intensiteit van een wedstrijd doet er niet toe, in sport is er geen plaats voor fouten als deze", reageerde USA Today.

Hero Sports-Journalist Andrew Doughty had het dan weer over een "onbegrijpelijke kortsluiting van de hersenen", terwijl de Amerikaanse radiopresentator Trey Wallace het de "smerigste fout ooit" vond.

Ook Twitter dacht er het zijne van: