Chelsea-stadion van 1 miljard in gevaar door klacht van 1 gezin

vr 12/01/2018 - 07:57 Niet alleen in ons land is het bouwen van een nieuw stadion soms een werk van zeer lange adem, ook in Engeland botsen ze soms op problemen. Zo dreigen de plannen van Chelsea-eigenaar Abramovitsj voor een megalomaan nieuw stadion in de vuilnisbak te belanden omdat het volgens een gezin letterlijk een schaduw zou werpen over hun huis.

Roman Abramovitsj droomt al een hele tijd van een nieuwe voetbaltempel voor zijn club. Stamford Bridge biedt op dit moment slechts plaats aan 41.000 toeschouwers en dat aantal wil de eigenaar minstens optrekken tot 60.000. De bouwplannen ogen alvast indrukwekkend. Aan het bouwproject hangt een prijskaartje van 1 miljard euro.

De club heeft al een bouwvergunning op zak, maar één gezin dreigt nu toch nog roet in het eten te gooien. De familie Crosthwaites woont in een huis dat recht tegenover het stadion ligt. Volgens hen zal de uitbreiding een permanente schaduw werpen over een deel van hun huis. Het aantal uur dag- en zonlicht zal drastisch verminderen.

De rest van de omwonenden verklaarden zich wel akkoord met de plannen, maar de Crosthwaites weigerden tot nu toe alle voorstellen van Chelsea om het verlies aan licht te compenseren en willen dat de plannen aangepast worden. Zo lijkt er dus ook in Engeland een stadionsoap in de maak.