Ongezien: 2 refs vallen geblesseerd uit, toeschouwer moet vlaggen

wo 29/11/2017 - 22:17 Er viel heel wat te beleven in de bekermatch tussen KV Mechelen en Genk, maar de blessuregolf bij de refs sloeg alles. Uiteindelijk moest een Chinese vrijwilliger van de tribune gehaald worden.

KV Mechelen

Scheidsrechter Christof Dierick begon als hoofdscheidsrechter aan de match tussen KV Mechelen en Racing Genk. Hij werd bijgestaan door 4e ref Nicolas Laforge, maar toen een van de lijnrechters niet meer voortkon, moest Laforge zelf de vlag in handen nemen.

Is er een scheidsrechter aanwezig? Dit is een ernstige vraag.
Stadionomroeper KV Mechelen

Maar het werd nóg straffer. Vlak voor de 2e verlenging haakte ook Dierick zelf geblesseerd af. Laforge promoveerde nog een keer, nu tot hoofdscheidsrechter. Maar wie moest nu voor lijnrechter spelen?

Even kort bladeren in het reglement, waarna de stadionomroeper plots door AFAS-stadion knalde: "Is er een scheidsrechter aanwezig? Dit is een ernstige vraag."

En ja, er was iemand met een officiële licentie in de tribune. De man, later geïdentificeerd als Luc Bosmans, werd snel in een scheidsrechtersplunje gestoken en mocht vervolgens de match afwerken met de vlag in de hand. Een memorabele avond.

Foto's:

De twitteraars kunnen hun ogen ook niet geloven