Ex-wielrenner Leipheimer bekijkt restanten van zijn afgebrande huis

do 12/10/2017 - 08:33 De bosbranden in California ontzien niets of niemand. Ook het huis van Levi Leipheimer is niet ontsnapt aan de vlammenzee. Niets van de woning blijft over.

Levi Leipheimer (43) is een voormalige Amerikaanse wielrenner. Hij drukte vooral zijn stempel in het rondewerk. Zo finishte hij 4e in de Ronde van Italië 2009, 3e in de Ronde van Frankrijk 2007 en 2e in de Ronde van Spanje 2008.

In de nadagen van zijn carrière bekende Leipheimer dat hij tijdens zijn periode bij de US Postal-ploeg van Lance Armstrong aan het potje gezeten had. Hij werd geschorst, kreeg de bons bij zijn ploeg en zette prompt een punt achter zijn carrière.

"Huis verloren, maar niet mijn thuis"

Leipheimer vestigde zich na zijn loopbaan in Sonoma County, in de Amerikaanse staat California. De toeristische streek staat bekend om zijn vruchtbare grond en meer dan 250 wijnhuizen.

Maar de regio is de voorbije dagen om een andere reden in het nieuws gekomen: hevige bosbranden hebben er duizenden huizen in de as gelegd. Er zijn al zo'n 20 mensen gestorven.

Eén van de woningen die totaal verwoest zijn, is dat van Levi Leipheimer. Op een Instagram-foto toont Leipheimer zichzelf, starend naar wat er nog rest van zijn onderkomen. "Ik heb mijn huis verloren, maar niet mijn thuis. We zullen ons hier doorspartelen", schrijft hij erbij.

Leipheimer op Instagram:

I lost my house but not my home here in Sonoma County. We WILL make it through this.

Een bericht gedeeld door Levi Leipheimer (@levileipheimer) op

"We zijn er gelukkig heelhuids doorgekomen":