De Europa League: kletterend doelhout, Guust Flater in goal en de 'hand van God'

do 28/09/2017 - 22:32 De Europa League niet interessant, zegt u? Kijk dan maar eens naar deze 5 opvallende fases uit de wedstrijden van deze avond.

Deze snoeiharde knal tegen de lat hoort u tot in uw huiskamer

Slavia Praag speelde 1-1 gelijk op het veld van Astana. Al zat de tweede  goal er wel in bij deze vrijschop. Maar de bal spatte snoeihard uiteen op het doelkader. En dat gekletter was tot hoog in de tribune hoorbaar.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Ook in Nice weerklinkt de kruising doorheen het stadion

Vitesse verging het iets minder goed op het veld van Nice. Veel meer dan een aansluitingstreffer zat er dan ook niet in. Maar zelfs dat was de mannen uit Arnhem niet gegund. Geniet vooral van deze knappe vrije trap en van het wondermooie geluid van een bal op de kruising. Pats.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Waar was God bij de "hand van God" van Mario Balotelli?

U herinnert zich ongetwijfeld nog de stunt van Diego Maradona op het WK van '86. De Argentijn tikte in de kwartfinale tegen Engeland de bal met de hand in doel: 2-1. Geen scheidsrechter had het gezien en dus bekerde Argentinië verder. 

Mario Balotelli probeerde vandaag een gelijkaardige stoot uit te halen. Alleen viel de bal een meter voor hem op de grond. God was ver weg.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Guust Flater speelde vandaag bij Real Sociedad

Zenit klopte Real Sociedad met 3-1. Maar het werd de Russen niet echt moeilijk gemaakt. Na 25 minuten kwam doelman Rulli nogal ver uit zijn doel. Hij liep buiten de grote rechthoek en kon niet anders dan een botsende bal wegkoppen. 

Maar zijn timing was verre van ideaal. Rulli ging onder de bal door en Kokorin profiteerde: 2-0. 

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Ook Rooney profiteert van slecht uitverdedigen

Everton, met 0 punten in zijn groep, kreeg Limassol op bezoek. De Cyprioten kwamen al snel op voorsprong zodat er toch een lichte vorm van paniek ontstond bij Everton. 

Maar het geluk zat de Engelsen mee. Wayne Rooney kon profiteren van een uiterst zwakke terugspeelbal bij Limassol. Slechts binnen te tikken en 1-1.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

En geniet tenslotte ook van deze zalige goal:

VRT ???media.video.type.mz_vod???