VIDEO: Hallucinante incidenten met toeschouwers en politie in de Vuelta

do 31/08/2017 - 20:06 De Vuelta werd vandaag opgeschrikt door een paar opvallende incidenten. Een agent bracht een toeschouwer en motor ten val. Maxim Belkov van Katjoesja kreeg op zijn beurt een duw van een toeschouwer en belandde in de kant.

Tijdens de uitzending van de 12e Vuelta-rit was al te zien dat een neutrale motor ten val was gekomen op de slotklim. Maar later op de dag zijn beelden opgedoken die een ander licht werpen op het incident.

Uit die video blijkt dat een agent van de Guardia Civil, die een oogje in het zeil houden, een meelopende supporter een duw gaf. De toeschouwer kwam ten val en de motor, die hem niet meer kon ontwijken, ging ook tegen de vlakte.

Belkov belandt in de kant na een duw

Dat was niet het enige incident op de slotklim. In de achtergrond was Maxim Belkov nietsvermoedend aan het klimmen, toen een man plots op hem afstormde en hem een fikse duw gaf. De renner van Katjoesja belandde in de kant, maar kon zijn weg vervolgen. De dader werd op zijn beurt onderschept door een agent.

Over de beweegredenen van de man is niets bekend. Op sociale media deed Belkov een oproep voor meer informatie, omdat hij er zelf niets van snapte. Daarop reageerde iemand met een filmpje van het incident. Katjoesja laat weten dat de ploeg later met een reactie komt.

Thanks for video! I hope there will be less such incidents! It's immoral. Thank you all, everything is fine with me👌

Een bericht gedeeld door Maxim Belkov (Максим Бельков) (@maximbelkov) op

VRT ???media.video.type.mz_vod???