Pieter Serry is de grappigste renner: "He's so crazy like a backdoor"

wo 25/02/2015 - 09:50 Uit de Sporza-wielerenquête komt Pieter Serry naar boven als grappigste Vlaamse profrenner. Meer had Peter Van de Veire van MNM natuurlijk niet nodig om de ploegmaat van Tom Boonen bij Etixx-QuickStep aan een test te onderwerpen.

"Dankuwel, deze uitverkiezing is zeer onverwacht", zegt Serry. "Hoe dit komt? Ik probeer gewoon veel plezier en leute te maken met mijn collega's. We zijn veel onderweg en dan is het aangenaam als er veel gelachen wordt."

Tegenover buitenlanders vertaal ik geregeld eens een Nederlandse uitspraak of een Nederlands gezegde letterlijk in het Engels. Dat vinden ze echt wel grappig.

Met welke grapjes krijgt Serry de lachers op zijn hand? "Tegenover buitenlanders vertaal ik geregeld eens een Nederlandse uitspraak of een Nederlands gezegde letterlijk in het Engels. Dat vinden ze echt wel grappig."

"Bijvoorbeeld: "Hij is zo zot als een achterdeur" vertaal ik naar "The guy is so crazy like a backdoor". Of "Hij gaat vandaag de pannen van het dak rijden" wordt "Today he's gonna ride the pannen from te roof". En nog meer van die domme dingen."

Kan iedereen daar mee lachen? "Het is te zien tegen wie ik zoiets vertel. Als het een buitenlander is die ik niet echt goed ken en die mij nog niet kent, kijkt hij eens raar. Anderen denken: wat steekt die eigenlijk uit? Maar wie me kent, kan er wel mee lachen."

"Zelf vind ik Yves Lampaert, Tim Declercq en Gianni Meersman de grappigste. Lampaert, nieuw bij ons in de ploeg, zou ik de komende maanden wel eens willen beetnemen. Dat ga ik zeker doen..."